Ковид-19 засега като че ли не е успял да съсипе

...
Ковид-19 засега като че ли не е успял да съсипе
Коментари Харесай

Мариус закъса за пари: Кърпи дупки в бюджета с третокласен рапър с говорен дефект

Ковид-19 към този момент сякаш не е съумял да съсипе физическото здраве на Мариус Куркински, само че за сметка на това го е принудил да смени изкуството с отявлена халтура. Театралният кумир, който болшинството родни културтрегери обожествяват, обърна тил на сцената и стартира скучен музикален план с третокласния варненски рапър Боро Първи, който на всичкото от горната страна има говорен недостатък, видя HotArena.

Парчето „ Черни очила ”, което Мариус Куркински пусна преди дни, е най-голямото проваляне в цялата му кариера досега, считат ценители на положителния усет. Благодарение на присъединяване на театралната звездата в него, клипът бързо стана шлагер в обществените мрежи и стартира да носи доходи в джоба на неговите основатели, в това число на Мариус. Въпреки това обаче всеки приблизително осведомен с концепцията за качествена музика човек ще удостовери, че парчето не става за слушане и е същинско тестване за слуха да изтърпиш трите минути и 40 секунди от неговото начало до края му. В него артистът извършва поддържаща роля, изпявайки нещо като припев с фолклорни претекстове. Основният реализатор – Боро Първи, непрестанно повтаря думите „ черни очила ”, единствено дето на мястото на звука „ л ” изговаря „ у ”. Защо, когато е бил дете, никой не е обърнал внимание на говорния му недостатък, с цел да го изпрати на логопед, не е ясно. По-важният въпрос е за какво човек като Мариус Куркински се е съгласил да вземат участие в сходна халтура?

Отговорът е елементарен – от безпаричие.

Според слуховете, театралният артист и режисьор е опрял съвсем до просешка сопа поради пандемията. Известно е, че той от години е на свободна процедура и не разчита на твърда заплата от на никое място, защото е задоволително известен, с цел да се радва на цялостни зали и положителни възнаграждения, когато играе. Пандемията обаче постави завършек на всичко това и на артиста се наложи да излиза пред полупразни салони. Според източници от театралните среди, хонорарите му през лятото са били на половина, а от есента са останали на една трета от предходните си стойности – защото и местата, които се продават в театралните зали, също са една трета от техния потенциал. Логично, артистът е закъсал за пари. В началото на есента той и продуцентът му пресметнали, че със средствата, които получават от представленията си, не могат да покрият разноските за тяхното изиграване пред аудитория. За всяко излизане на сцената те заплащат наем на съответната зала, който не е променян макар пандемията. За сметка на това постъпленията от продажба на билети падат фрапантно. В последна сметка Мариус решил, че няма смисъл да работи. Преди два месеца той разгласи, че анулира всичките си представления до края на годината. По публични данни не е излизал на сцена от лятото, когато играеше навън. Месеци наред звездата е изкарал без в джоба му да влезе и стотинка. В същото време не е ясно по кое време още веднъж ще работи.

Преди дни от Народния спектакъл оповестиха, че са му упълномощили да режисира зрелище по пиесата „ Двубой ” от Иван Вазов. Но заплащането там е алегорично на фона на пропуснатите изгоди от неизиграните представления на звездата. В последна сметка театралът решил да взе участие в план на своя съгражданин – рапъра Боро Първи , единствено и единствено да изкара някой лев и да закърпи ситуацията, до момента в който още веднъж може да излезе умерено пред публиката си. За пред хората той твърди, че песента сякаш доста му харесва, и дори се пробва да откри смисъл в нея. Театралът прави разбор на текста, потвърждавайки, че той отразява „ положения на един човек, едно самоизобличаване ”, което го впечатлило. Истината обаче е, че в никакъв случай не би се заел с сходно нещо, в случай че не беше без пукната стотинка в джоба. Последният път, когато Куркински се е занимавал с музика, е бил преди 21 години. След

това той обръща тил на звукозаписното студио, защото преценя, че всичко, което прави там, е цялостно проваляне и прахосване на силата му. Мариус обществено се е разкайвал за музикалните си опити преди години, признавайки, че е взел участие в тях само за пари. Едва ли в миналото е очаквал, че на 50-годишна възраст още веднъж ще му се наложи да прави същото, единствено че с доста по-нискокачествен план, писа Уикенд.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР