Коварният вирус погуби още един всеотдаен лекар от Бургас. Блестящият

...
Коварният вирус погуби още един всеотдаен лекар от Бургас. Блестящият
Коментари Харесай

Черна вест потресе Бургас, К-19 уби още един всеотдаен лекар

Коварният вирус погуби още един безрезервен доктор от Бургас. Блестящият неонатолог и педиатър доктор Йорданка Караджова, която остана вярна на своите пациенти до последния си мирис, умря на 10 декември в бургаска болница.

Д-р Караджова си отиде на 81-годишна възраст, като през целия си умишлен живот е била доктор, който се е посветил на специалността си. Целия си стаж тя е прекарала в грижа за бебчетата в Неонатологията на УМБАЛ-Бургас, а след пенсионирането си преди години пожелава да продължи да работи като педиатър в Дома за медико-социални грижи „ Вяра, вяра, любов” в Бургас.

Въпреки възрастта си, доктор Каражова работи до последния си мирис за децата. На 3 декември тя влиза в болница, а на 10 декември издъхва от тежки затруднения от Ковид-19, заровена е на 15 декември.

Колегите й към момента не могат да се примирят със загубата.

„ Д-р Караджова беше прелестен педиатър, неонатолог, който работи до последния си мирис и даваше ужасно доста за децата. Загубихме извънреден човек, доктор. Страшно ни липсва, тя беше на 81 година, само че пожела да работи до последно. Имаше огромна мощ в тази жена.

Тя бе ослепителен педиатър и неонатолог. За нея специалността бе призвание”, сподели шефът на дома Пепа Ралчева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР