Котките са от най-разпространените домашни любимци. Дори и да ви

...
Котките са от най-разпространените домашни любимци. Дори и да ви
Коментари Харесай

Няколко неща, които никога не трябва да причинявате на котката си

Котките са от най-разпространените домашни любимци. Дори и да ви наподобява, че своенравните пухчовци нямат потребност от доста грижи, стига да им давате постоянно вода, храна и да им сменяте котешката тоалетна, това не е по този начин. Както всеки различен член на фамилията ви, по този начин и котките имат потребност от доста грижи и внимание, с цел да са здрави и все по този начин симпатично нагли и любвеобилни.

Никога не забравяйте да третирате пухкавия си любим против вътрешни и външни паразити. Това важи с цялостна мощ даже и котката да не излиза от вкъщи и да няма контакт с други животни. Вярвате или не, бълхи и комари, които могат да придвижват и яйца на глисти, могат елементарно да влязат в дома и да причинят огромни проблеми на котките.

Обикновено тези паразити се придвижват вкъщи посредством вас, като се полепват по облеклата и обувките ви. Давайте на любимците си хапче против вътрешни паразити на всеки три месеца, а против външни на всеки шест месеца.

 Коте

Не оставайте прозорците отворени, изключително напролет. Това е рисково за любопитните котки. Това не значи да не проветрявате въобще вкъщи, само че се старайте да сте наоколо, в случай че любимецът ви реши безразсъдно да изследва външния свят и изключително в случай че живеете на по-висок етаж.

Не отменяйте и визитите при ветеринарния доктор. Котката ви може да наподобява здрава, яде добре, наподобява добре и не трансформира равнището си на интензивност, само че под тази повърхнина могат да се крият други проблеми – от неприятно зрение до бъбречна дисфункция. Ежегодният обзор при ветеринаря може да засече началото на всевъзможни здравни проблеми и да третира дребните неудобства, преди да се трансфорат в животозастрашаващи положения.

Според ветеринарите не би трябвало да забравяте да миете и зъбите на котката си. С цялостно схващане признаваме, че това може да е сложна задача, тъй като пухчовците не обичат някой различен да им пипа зъбите. Натрупването на плаки в последна сметка се трансформира в зъбен камък, което може да докара до болежка и даже загуба на котешките зъби. Почистването на зъбите минимум няколко пъти седмично е най-хубавият метод да поддържате положителното орално здраве на любимеца.

 Котка

Не забравяйте и постоянно да решите с четка козината на вашия котарак. Така няма да се сплъсти, а и ще отстраните непотребните косми, които другояче котките гълтам и по-късно ги виждате под формата на сплъстена лигава топка върху килима си.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР