Котките са непредсказуеми животни. Те обичат да се крият, а

...
Котките са непредсказуеми животни. Те обичат да се крият, а
Коментари Харесай

Защо котката ме ближе?

Котките са непредсказуеми животни. Те обичат да се крият, а различен път избират компанията на стопанина си.

Понякога котките драскат и хапят, а различен път са доста благи. Какво значи, когато котката ближе стопанина си?

Поведението на котките може да бъде обусловено от няколко фактора. Ето някои от вероятните аргументи котката да те ближе:

Съпричастност и уют

Когато котката ви се доближава и ви допирва, това може да бъде метод да изрази предпочитание за непосредственост и уют. Котките се усещат удобно, когато се находят покрай техните господари.

Социална връзка

В дивата природа котките са обществени животни, които обичат да бъдат покрай своите дребни. Така че, когато котката ви се доближава и ви ближе, това може да бъде метод да откри по-тясна връзка с вас, като се пробва да ви включи в своя " обществен кръг ".

Облизване и маркиране на територия

Котките употребяват облизването за разчистване на себе си, само че също по този начин и като метод за маркиране на територия посредством феромони, които се съдържат в техния слюнчев секрет. Когато котката ви ви оближе, това може да бъде и метод да сложи своите марки върху вас и по този начин да ви признае като част от своя територия.

Показване на обвързаност

Котките могат да бъдат доста привързани към хората, с които живеят, и да показват своето възприятие като се доближават и допират до тях. Това може да бъде метод да покажат своята обвързаност и даже да потърсят внимание и грижи.

Ласкавост и внимание

 Внимание

Котките в действителност любуват на физическия контакт и ласките. Приближаването до вас и поискването на досег може да бъде метод да изразят своето предпочитание за внимание и милувки.

Хигиена

Котката ви ближе, тъй като счита, че сте се изцапали или просто не харесва миризмата, която усеща в този миг.

Ето няколко пояснения, само че значимо е да се има поради, че държанието на котките може да бъде самостоятелно и варира от животно на животно. Всеки котка може да има свои лични аргументи за това по какъв начин се държи към вас.

Вижте също:

- Защо котката ми ближе косата;

- Защо котката ляга върху мен;

- Защо котката ме хапе;

- Защо котката ме следва;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР