Котките са необичайни същества, смятани дори за основната връзка между

...
Котките са необичайни същества, смятани дори за основната връзка между
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да се взирате в очите на котката!

Котките са необикновени същества, считани даже за главната връзка сред разнообразни светове.

Котешкият взор даже има хипнотични свойства. Около тези красиви животни има толкоз доста секрети, мистерии и поверия.

Още от антични времена, хората имаха вяра, че котките могат да уловят и предават информация. Освен това се счита, че очите им имат хипнотични свойства: те очароват и разсейват хората, тъй че внимавайте по какъв начин гледате котката си.

Според едно остаряло вярване, котката не може да се гледа в очите, тъй като по този начин можете да загубите своята жизнеспособност. Пухкавата хубавица има силата да изпрати част от вашата сила на другия свят.



Не по-малко тайнствен е обстоятелството, че котката може да предскаже бъдещето. Или най-малко по този начин вярвали в предишното. Смята се, че четирикракият домакински любим вижда какво се случва с него и какво чака притежателите му. Очите му се съпоставят с огледалото, по тази причина би трябвало да бъдете извънредно внимателни, изключително в тъмното. За да не привлечете неприятности към себе си, по-добре е да не гледате котката в очите дълготрайно време.

Много котки, най-много черните, се свързват с магия и магьосничество, като хората вярвали, че тези сладки създания имат мощна мощ, която може да вземе мозъка или душата на индивида. Има доста митове за това по какъв начин при дълготрайно взиране в очите на котката, хората се полудели и са почнали да имат ужасни видения

Разбира се, това са единствено вярвания и поверия, които се предават от генерации на генерации. Те не са потвърдени. Въпреки това, ви съветваме да не се взирате дълго време в очите на котката – не се знае дали някои от тези мистериозни вярвания няма да се окаже правилно.

И не забравяйте да обичате доста вашите домашни любимци, а те от своя страна ще ви дарят със благополучие, обич и честност.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР