Котките са най-популярните домашни любимци, наред с кучетата, и затова

...
Котките са най-популярните домашни любимци, наред с кучетата, и затова
Коментари Харесай

Кои са най-популярните породи котки в България

Котките са най-популярните домашни любимци, наред с кучетата, и по тази причина съществуват разнообразни ранглисти за тях. Най-често се сещаме да ги класираме на правилото известност на породите, тъй като при избора на домакински любим на първо време се търси по породата.

Кои са най-популярните породи котки в България?

Европейска котка

Наричат тези котаци са най-често улични котки. Те имат богата история и не съществува универсално изложение за тях. Те биват дребни или много едри, с друг цвят и дължина на козината според от техния жанр, режим на хранене и степен на грижа.

Персийска котка

Тя има превъзходна, права, дълга четина и сладко личице. С тези си външни характерности персийките са любимци измежду породите котки в България. Те се нуждаят от спокойна, сигурна и предпазена среда и щом се почувстват в сигурност се трансформират в извор на наслада за фамилията, в което живеят. Козината им изисква ежедневна грижа, постоянно разресване и подкастряне, с цел да резервира положителната си форма

 Сиамски котки в България

Сиамска котка

Сиамките са елегантни, междинни по мярка писани, с дълги стесняващи се линии. Те са гъвкави и с добре развита мускулатура поради което са отлични катерачи. Най-впечатляващи са по-тъмно украсените глава, лапички, муцунка и опашка. И са измежду известните котки в България.

Британска късокосместа котка

Тази порода се смята за най-старата британска котка. Със своята умерена интензивност тази пухкава и симпатична представителка на котешкото царство е идеална за домакински любим. Мъркащата топчица е доста отзивчива, сприятелява се с всички членове на фамилията, както и с други домашни любимци.

 Британска късокосместа в България Снимка: 9685995/ pixabay.com

Сфинкс

В последните години от ден на ден хора в България обръщат взор към по-екзотичните породи, измежду които незабавно се откроява сфинксът. Тази котка нормално се избира от хората с алергии, защото е хипоалергенна и взема решение казуса на тези, които желаят да имат подобен домакински любим, само че страдат от алергия. Със своята невероятна осанка сфинксът е забавен член на фамилията, който е доста привързано и обичливо творение и заслужава всички грижи, които изисква.

Руската синя, мейн куун, шотландската клепоуха, американската късокосместа, ангорската и още доста други породи будят интерес измежду феновете на котки в България и уголемяват листата на известни у нас котешки породи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР