Котките са най-любимите пухкави приятели на човека. Те са изключително

...
Котките са най-любимите пухкави приятели на човека. Те са изключително
Коментари Харесай

Защо котката не дава да я пипам по гърба

Котките са най-любимите пухкави другари на индивида. Те са извънредно сладки, нежни и енергични, по тази причина и са едни от най-предпочитаните домашни любимци.

Освен тяхната галантна натура, котките имат и много развита сензитивност. Те усещат всяка смяна и това може да докара до разнообразни поведенчески особености.

Обикновено сладкият външен тип на котките предизвика техните стопани да ги погалят или гушнат. Галенето обаче може да аргументи сериозен дискомфорт при котките и по тази причина е целесъобразно да бъдете деликатни. В множеството случаи тези котките не обичат да бъдат галени по гърба. Най-честата причина за това, е че доста постоянно хората не го вършат по верния метод.

Галенето на котката би трябвало да се реализира по посока растежа на козината. Ако го вършиме по противоположния метод, то доста евентуално вашите милувки да се окажат груби и неприятни за вашия домакински любим. Такива милувки котките ненавиждат.

Бъдете деликатни и деликатни, когато желаете да погалите своята котка, с цел да избегнете причиняването на дискомфорт. Освен това, би трябвало да следите дали вашия домакински любим е в въодушевление за глезене. Това се открива елементарно, защото в този случай котката ще легне с глава, обърната към вас. Така можете да бъдете сигурни, че тя е подготвена за физическа непосредственост.

Проблеми при галенето на гърба на котката обаче могат да бъдат и знак за съществуването на съществени аргументи, на които би трябвало да обърнете внимание. Ето кои могат да са някои от тях:

Повишени равнища на стрес – това е постоянно срещан проблем при котките, защото те имат доста сензитивна натура. Обикновено те демонстрират признаци на стрес, като спрат да се хранят, само че раздразнението при глезене също е знак за този проблем.

 Котка

Ревност – котките могат да реагират извънредно друго, когато имат нова компания. Те могат да изпитат ревнивост и дискомфорт от непознатото наличие, по тази причина постоянно заобикалят галенето и се дистанцират. В този случай най-хубавият съвет е да бъдете деликатни с вашата котка и да я запознаете последователно с новия домакински любим, с цел да има време за акомодация.

Болка – постоянно това може да се окаже повода, която поражда неспокойствие и отбягване на физически контакт у вашата котка. Бъдете наблюдателни и проследете дейностите на вашия любим през целия ден. Ако повода е болежка, то това ще се прояви в смяна на целия метод на живот на котката, а освен като нетърпимост на котката да я галят по гърба.

Научете още за държанието на котките!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР