Котките са навсякъде сред миниатюрните репродукции на известни турски сгради

...
Котките са навсякъде сред миниатюрните репродукции на известни турски сгради
Коментари Харесай

Котки спретнаха уникално зрелище в турски парк СНИМКИ

Котките са на всички места измежду дребните репродукции на известни турски здания в парка Миниатюрк, ситуиран в южната турска провинция Анталия. Те са любимци и на многочислените гости даже през зимата.



Някои котета мързеливо прекарват деня, облегнати на истанбулската " Къз калеси " (Девическа кула), до момента в който други се скупчват пред джамиите от османската ера.



Въпреки че дребните здания нямат задоволително необятен интериор, с цел да поберат котките, те най-малко обезпечават на четириногите сладури подслон от зимните ветрове. В по-добри дни животните се любуват на слънчевите лъчи на фона на забележителностите.



От управата на парка взеха решение и да дават по няколко пъти дневно храна на котките в отдалечени региони, с цел да не повреждат дребните архитектурни забележителности на Турция.



Паркът, който се простира на 10 000 квадратни метра, е дом на 84 архитектурни забележителности от Турция, възпроизведени в мащаб 1/25 и е измежду известните дестинации в Анталия.



Забележителностите включват мавзолея на Ататюрк, намиращ се в столицата Анкара, Света София в Истанбул, неповторимото извито минаре в Анталия (канелено минаре) и Гьок (Небесно) медресе в Сивас.



фотоси: DHA
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР