Котките са много непредвидими животни. Те са по-различни от кучетата

...
Котките са много непредвидими животни. Те са по-различни от кучетата
Коментари Харесай

За какво да внимавате, когато гледате котка

Котките са доста непредвидими животни. Те са по-различни от кучетата и навиците, които бихте имали от развъждането на куче, мъчно биха съвпаднали с това, което ще видите, в случай че гледате коте. Макар почтени и доста гальовни, котките могат да покажат ясно това, което желаят или не им харесва със своето държание. Винаги би трябвало да бъдете деликатни към тях и да не им причинявате нещо, което няма да им хареса. Освен това би трябвало да полагате всички нужни грижи те да се усещат добре и да сте доста деликатни с неща, свързани с тяхното здраве.

Не пропускайте лекуването срещу бълхи. Вашата котка остава на закрито и рядко влиза в контакт с други животни. Защо да се занимавате с профилактика против бълхи? Вярвате или не, бълхите и комарите, пренасящи дирофиларии, могат елементарно да влязат в дома ви и да основат огромни проблеми на котките. Можете да разнасяте бълхи в дома си, откакто посетите другар с домакински любим или просто да са се лепнали за вас, до момента в който ходите по улицата. Комарите пък могат да влязат през врата или прозорец, който е оставен отворен единствено за няколко секунди. Ако се затруднявате с предпазването на котката ви, поискайте съвет от ветеринар.

Не оставяйте котката си навън без контрол. Ако имате котка, която през по- огромната част от живота си е живяла в жилището ви, не я извеждайте на открито. Реакцията й може да бъде любознание, комплициране или нерешителност. Тя може да се хвърли в трафика или да се скрие под шубрак, когато се приближи куче. Дръжте котката си в сигурност и в редките случаи, когато е на открито, е хубаво да бъде на мотив, с цел да не избяга.

Не оставяйте прозореца отворен. Котките обичат да дебнат през прозореца. В това няма нищо неприятно, в случай че всичко в жилището ви е затворено и няма по какъв начин те да излязат на открито. Прелитащите птици са огромно прелъщение за котетата и те даже биха го приели като игра. За да няма обаче трагични последици, се уверете, че сте затворили всички вероятни прозорци, от които котката ви може да скочи на открито.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР