Котките са любопитни същества, които реагират бързо на визуални стимули

...
Котките са любопитни същества, които реагират бързо на визуални стимули
Коментари Харесай

Гледат ли котките телевизия?

Котките са любопитни същества, които реагират бързо на образни тласъци и необикновени шумове. Те се нуждаят от умствена стимулация, която се обезпечава от тв приемника.

Някои котки обичат да гледат телевизия, тъй като мозъкът им усвоява фотосите по-бързо от човешкия. Телевизионните екрани им наподобяват като вибриране, което разсънва любознанието им. Дори когато котките могат да гледат телевизия, това не постоянно е нещо положително. Те гледат предаванията, само че го вършат по-различно от хората.

Тъй като фотосите от приемника се обработват със скорост 70-80 херца, което е по-бавно от скоростта, с която се демонстрират на екрана, котките имат по-малко време да ги възприемат. От друга страна множеството цветове са забележими за тях, макар, че някои нюанси на аленото са по-ненаситени. Котките могат да разпознават и разнообразни шумове, форми и придвижвания от екрана.

Затова котките с по-силен ловджийски инстинкт са склонни да седят по-дълго пред екрана. Те допускат, че животните, които виждат, са в същата стая като тях и по тази причина в случай че тв приемникът е дълго време включен, домашният любим може да има проблеми с държанието.

Оставянето на тв приемника включен, до момента в който стопаните са на работа, не се предлага, тъй като котка със мощен ловджийски инстинкт може да надраска екрана, с цел да стигне до животните, които гледа. Това слага дома и фамилията в заплаха.

Не всички писани обичат да гледат телевизия. Някои се боят от шума, както и от движещите се изображения и заобикалят стаите с работещи приемници. Други избират прозореца, тъй като оттова следят преминаващите животни и хора. Има и такива, които намират за релаксиращо да работи правоприемник в стаята и заспиват пред тв приемника.

 Котка Снимка: 9685995/ pixabay.com

Какво обичат да гледат котките по малкия екран?

Те са доста чувствителни към образни знаци и обичат да гледат всевъзможни движещи се обекти, само че се интересуват най-много от птици и други животни, които одобряват като своя плячка. Когато тв приемникът е включен на предаване за животни, той е аналог на прозореца. Гледайки отдалече, мъркащият домакински питомец усеща комфорт и успокоение.

Често котаците подушват приемника откъм гърба, с цел да схванат от кое място идват шумовете. Много от тях губят интерес към тв приемника, когато остареят, защото и ловните им инстинкти понижават.

Котките, които са построили мощна връзка със стопаните, обичат да прекарват времето си с тях, до момента в който дружно гледат телевизия. Тъй като обичат да обмислят заобикалящата ги среда, придвижванията по екрана ги забавляват. За някои от тях това е време да прекарат време в непосредствена непосредственост до стопаните.

Това, което виждат на екрана, е основно цвета и дълбочината на изображението. Те виждат границите и очертанията на хората и животните, а не цели фотоси. Те виждат и трептенията и по тази причина колкото повече се движи изображението, толкоз по-заинтересована е котката.

 Какво обичат да гледат котките

Котките обичат да гледат видеоклипове с животни, анимационни филми, разпознават животните и се впечатляват от тях. Добре е част от времето си домашният любим да прекарва пред тв приемника, само че единствено в случай че това занятие е умерено. Твърде дългото седене пред екрана може да се отрази зле на очите на котето. За предпочитане са фрагменти с птици, мишки и други ловни обекти, които им обезпечават мозъчно неспокойствие и укрепват сетивата им.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР