Котките са интелигентни, любвеобилни, сладки и изключително атлетични. Сред тях

...
Котките са интелигентни, любвеобилни, сладки и изключително атлетични. Сред тях
Коментари Харесай

Най-бързите домашни породи котки

Котките са интелигентни, любвеобилни, сладки и извънредно атлетични. Сред тях има първенци в скоростното тичане и ловкостта. Ето кои са най-бързите домашни котки:

Бенгалска котка

Рядко ще видите тези котки да стоят спокойно. Те са извънредно ловки, катерят се високо, скачат от плотове, крият движимостите ви и въобще - вършат безусловно всичко, с цел да завоюват вниманието ви.

Ориенталска котка

Тези котета са дълги и извънредно гъвкави. Разкриват качествата си когато са сами, тъй че не се учудвайте, в случай че откриете любимеца си върху дрешника.

Египетски Мау

Това е най-бързата домашна котка на планетата, която развива скорост от 50 км/ч. Краката ѝ пък могат да я изстрелят на височина от 1.5 м, което прави качването върху пералнята и кухненските лавици детска игра за нея.

Абисинска котка

Ако наблюдавате тази атлетична порода даже единствено минута, ще ви се завие свят. За да ги забавлявате, ще са ви нужни богат набор от игри и занимания, които да поддържат формата и мисълта им във форма.

 Симска котка

Сиамска котка

Освен когато ви се умилква, тя е в непрекъснато придвижване. Сиамката е извънредно любопитна и ще откри всички места в дома, подобаващи за криене и игра. Ако не я обучите, то има възможност тя да стори същото с вас.

Оцикет

Те имат огромни и мускулести тела, които се движат извънредно бързо и с удивителна сръчност. Оцикет е кръстоска сред Сиамска, Американска късокосместа и Абисинска котка и е една от най-ловките домашни котки.

Савана

Кръстоска сред африканска дива и няколко типа домашни котки, тази котка е атлетична, интелигентна и извънредно умна. На тип наподобява повече на пума. Тя има дълги крайници и стройно тяло, което ѝ разрешава да доближава до места, на които даже не можете да си визиите. Ако имате Савана в дома си, то е нужно да обезопасите и най-високите и труднодостъпни места.

Сомали

Братовчедката на Абисинската котка - Сомали, има дълги косми. Тя е гъвкава, мускулеста и мощна. Игрива и умна, тя елементарно усвоява трикове и разрешава да бъде разхождана на каишка.

Манкс

Въпреки неналичието на дълга опашка, тези котки тичат и скачат като за последно. Освен това имат способността да се заковават на едно място – още едно качество, доказващо спортната им форма.

Ако и вие търсите мъркаш другар, разгледайте тези разгласи за котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР