Котките са естествено чисти същества, които обичат да се грижат

...
Котките са естествено чисти същества, които обичат да се грижат
Коментари Харесай

Колко време отнема обучението на котето на тоалетна?

Котките са естествено чисти същества, които обичат да се грижат за тоалета си, да отстраняват косми, нечистотия и други боклуци от козината си.

След раждането на котенцето са нужни към 4 до 8 седмици, с цел да се образова. Повечето дребни котета употребяват тоалетната си без образование, до момента в който на други са нужни няколко дни, с цел да свикнат с нея.

Техните привички за непорочност са сходни на нашите - те харесват чиста, сигурна персонална котешка тоалетна. Тъй като обичат чистотата, ще бъде елементарно да се обучат, когато бъдат донесени в новия си дом.

Не е мъчно да се научи мъничето, което се отглежда дружно с свърталище от други котета. Процесът на образование е елементарен и натурален. Ако някоя писана откаже да употребява тоалетна, това постоянно е резултат на комплицираност.

Какво може да направи стопанинът, с цел да улесни процеса на образование на котката за тоалетна?

Първото нещо е размерът на тоалетната. Домашният питомец може да откаже да я употребява, в случай че е прекомерно тясна и неуместна. Вариант е да се вземе през цялото време кутия за възрастно животно, с която дребното коте ще привикне и ще я употребява и до момента в който пораства.

Някои писани обичат да се облекчават в уединения и по тази причина тоалетната с похлупак, в която животното влиза, е доста сполучлив избор. Нужно е обаче да се подбере деликатно, да е комфортна за влизане и излизане. Вътре е добре да има поставка, която всмуква миризмите и урината и поддържа кутията чиста.

 Котка на тоалетна

Има котки, които не харесват чувството за пластмаса и това би трябвало да се съобрази, защото кутиите са пластмасови и котката може да я надраска, в случай че не харесва пластмасата.

Кога да стартира образованието?

Още с идването на новия домакински любим. Или на възраст от 4 седмици, в случай че котето е родено в домашни условия, където ще се отглежда.

Това е първото нещо, което стопанинът би трябвало да направи, откакто донесе вкъщи новия член на фамилията - да му покаже мястото на тоалетната му и да го подтиква да я употребява.

Всяко коте се нуждае от разнообразни кутии за боклуци на тихи места, което ме дава разнообразни благоприятни условия да употребява тоалетна. Тези евентуални места е значимо да бъдат допустимо най-далече от съдовете с храна и местата за игра.

Ако новият домакински любим е улична котка ще са нужни 2 до 4 седмици, с цел да бъде котката подготвена да употребява тоалетна. Основната разлика сред домашна и бездомна котка при образованието е, че тази, която е живяла в дом, не толерира въобще мръсотията и привиква по-бързо.

Добро място за позициониране на тоалетната е банята в жилището, тъй като всички разливи ще се почистват по-лесно. Ако взетото котенце е напълно мъничко, добре е то да бъде държано в началото най-много в това помещение. Малките котета са дребни същества, които се объркват в дом с естествени размери и могат да се изгубят в стаите. Ако не намерят пътя до банята, те ще се изходят на друго място.

Най-често котките употребяват тоалетна след игра, хранене или бягане. Затова е добре първоначално да се следи държанието на котката. Най-бързо се учи домакински любим, който е насърчаван от своите стопани. След като сполучливо е употребило тоалетната си, котето може да бъде наградено с лакомство, това е огромен тласък за него.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР