Котките са чудесни компаньони, но понякога те могат да бъдат

...
Котките са чудесни компаньони, но понякога те могат да бъдат
Коментари Харесай

Как да спрем котката да се качва на масата

Котките са чудесни компаньони, само че от време на време те могат да бъдат малко

нахални, изключително когато става въпрос за качване на масата. Независимо какъв брой благи и сладки са, котките могат да провокират проблеми, когато се пробват да заемат места, където не са добре пристигнали. Все отново, съществуват разнообразни способи и трикове, които можете да приложите, с цел да спрете вашата котка да се качва на масата. В идващите няколко параграфа ще разгледаме някои от тях.

Създайте други възможности за котката

Една от аргументите, заради които котката ви се качва на масата, може да бъде, че търси високо място, откъдето да следи околната среда. В подобен случай можете да създадете други възможности за нея. Поставете котешка кутия или катерушка наоколо до масата, която да бъде по-привлекателна за вашата котка от самата маса.

Използвайте репеленти за котки

На пазара има спрейове и други артикули, които излъчват отблъскващи котките аромати или трептения, които котките не обичат. Можете да употребявате такива репеленти върху масата, с цел да предотвратите вашата котка да се качва на нея.

Обучаване с позитивни тласъци

 Котката не се качва на масата

Положителното образование е доста ефикасен метод да научите котката да не се качва на масата. Когато забележите, че котката ви не се качва на масата, наградете я с лакомство или хвалба. Така тя ще свърже това държание с позитивни страсти и е допустимо да го повтори.

Използвайте бариери или спънки

Можете да поставите предмети или бариери към масата, които да затруднят достъпа на котката до нея. Например, можете да сложите леки корици или шумоизолиращи материали на масата, които да създадат повърхността по-малко привлекателна за котката.

Използвайте команди за отвод

Ако забележите котката се качва на масата, може да употребявате команди за отвод като " не " или " стой ". Придружете ги със звуков сигнал, който да асоциират със възбраната. Не забравяйте да подкрепите жеста с позитивни други възможности, с цел да не оставите котката без избор.

Поддържайте масата чиста

 Чистата маса не е забавна за котката

Котките обичат да се качват тук-там, които са меки и уютни. Ако масата ви е покрита с меки покривки или одеяла, това може да бъде привлекателно място за вашата котка. Поддържайте масата постоянно чиста и без предмети, които могат да я създадат привлекателна за котката.

Разберете за какво котката се качва на масата

Не забравяйте да обмислите аргументите, заради които вашата котка се качва на масата. Може да търси внимание, да е гладна или да се усеща уплашена. Ако разберете източника на държанието на котката, ще бъде по-лесно да намерите решение.

Спирането на котката да се качва на масата може да изисква време и самообладание, само че е допустимо да постигнете стремежи резултат, като употребявате композиция от гореспоменатите способи. Важно е да бъдете поредни и търпеливи в процеса на образование на вашата котка.

Вижте също по какъв начин да държите котката надалеч от дивана.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР