Котките са божествени животни, които в древни времена, народите са

...
Котките са божествени животни, които в древни времена, народите са
Коментари Харесай

Защо котката размахва опашка пред лицето ви

Котките са божествени животни, които в антични времена, народите са асоциирали с божества и религиозни символни смисли. Днес те са измежду най-предпочитаните домашни любимци и другари на хората.

Котките са извънредно интелигентни животни, които възприемат бързо и елементарно информация и команди. Те се образоват елементарно и с времето демонстрират отчетливо своите стремежи и потребности посредством специфични сигнали. Един от тях е потреблението на опашката.

Котките умеят да демонстрират на стопанина си своите усеща посредством езика на тялото. Опашката е постоянно употребен инструмент от страна на тези животни, като нейното размахване може да посочва няколко неща.

Какво значи, когато котката размахва опашката си

Размахването на опашката на котката в действителност може да е индикатор за разнообразни положения на котката. Основните от тях са:

Котката желае да спрете да я галите

Яростното махане на опашката доста постоянно значи, че котката желае да спрете да я галите неотложно. В този случай най-хубавото решение е да я оставите, с цел да не аргументите в допълнение неспокойствие.

Възбудено и сопнато положение

Бързото размахване на опашката може да значи, че котката е извънредно възбудена. Най-вероятно тя е раздразнена и не може да си откри място, което я кара да размахва опашка или да обикаля.

Знак за експанзия

Размахването на опашката може да се пояснява като знак, че котката се приготвя да нападне евентуална плячка или е срещнала съперник. В този случай животното стартира да размахва с опашка и да се приготвя за скок, тъпчейки с предни лапи.

Любопитство

 Котешка опашка пред лицето

Понякога размахването на опашката може да се разчита като мощен интерес от страна на животното. Тогава то желае да разучи нов обект или друго създание, по тази причина и употребява опашката си като знак за любознание.

Знак за игра

Когато котката потрепва върха на опашката си, то тогава това може да се пояснява като предпочитание на животното да играе. Този знак може да се разчете в допълнение от други поведенчески признаци на котката.

Концентрация

Ако котката размахва опашката си на двете страни, то това най-вероятно значи, че тя е съсредоточена върху нещо. В този случай тя дебне нещо или следи даден обект, който съставлява мощен интерес за нея.

Знак за привет

Ако котката употребява опашката си, с цел да я увие към вас, то това символизира знак за привет. Тя е настроена положително и търси контакт с вас. Най-вероятно жестът ще бъде съпроводен с мъркане и глезене.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР