Котките много трудно се размножават. Когато са разгонени котките, те

...
Котките много трудно се размножават. Когато са разгонени котките, те
Коментари Харесай

Защо женските котки нападат мъжките след чифтосване?

Котките доста мъчно се развъждат. Когато са разгонени котките, те го оповестяват със мощно мяукане един на различен. Мъжките котки пикаят на всички места и стават доста раздразнителни. Докато се чифтосват, котките се хапят, а също по този начин женските атакуват мъжките след края на чифтосването. Ако и вие сте виждали такова държание, евентуално сте си задавали въпроса:

Защо женските котки атакуват мъжките след чифтосване?

Женските котки атакуват мъжките след чифтосване, тъй като по време на чифтосване с мъжкия, тя изпитва болежка, тъй като в интимната зона на мъжкия има дребни шипове.

Нормално ли е женската котка да атакува мъжкия след чифтосване? Да, това е изцяло естествена реакция, тъй като както казахме, женската котка изпитва болежка по време на половия акт, тъй като в интимната зона на мъжкия има дребни шипове, които й предизвикват болежка. Когато мъжката котка хваща женската за кожата на тила й, която е отпусната, чифтосването трае единствено няколко минути. Към края на акта, женската нападна мъжкия.

Експертите не могат да обяснят точната причина за нападението, само че евентуалната причина е обърнатите шипове, които се намират в интимната зона на мъжкия. Все още не е несъмнено дали те предизвикват дискомфорт, когато мъжкият се отдръпва, само че това деяние има доста мощно влияние върху женската.

След края на половия акт, очите на женската ще се разширят, откакто мъжкия към този момент се е дръпнал, тя ще мяука пискливо и по-късно евентуално ще нападне мъжкия. Ако въпреки всичко женската познава мъжкия, с който се чифтосва, тя може и да прояви " благосклонност " към него и да не го нападне. Освен това, женската след известно време ще се успокои и още веднъж може да се чифтоса със същия мъжки или с друг.

Имат ли в действителност шипове мъжките в своята интимна зона?

Да, в мъжката интимна зона има шипове, а те са предопределени да провокират овулацията на женската. Преди доста време се е считало, че гениталиите на мъжката котка имат шипове, с цел да могат да отстранен спермата на различен мъжки, който се е чифтосвал с котката. Напоследък обаче, тази догадка е сложена под подозрение, тъй като мъжките котки могат да станат татковци единствено на едно свърталище котенца. Яйцеклетките при женските разполагат с към 24 часа, откакто изоставен яйчниците, с цел да бъдат оплодени от спермата на мъжките. Не е необичано това, че са нужни доста пъти чифтосване, преди женската котка да забременее.

 Защо женските котки атакуват мъжките след чифтосване?

Как мъжкия схваща, че женската е подготвена за чифтосване?

Мъжкия ще разбере, че женската е подготвена за чифтосване, откакто разпознае знаците, оставени от нея, а те са катурване и мяукане на всеослушание. Когато женската котка се обади, което демонстрира, че е в еструс, тя ще се преобърне и ще извика, изключително, когато наоколо има мъжки. Тя ще повдигне своята опашка, ще приклекне на една страна. След това мъжкият може да я хване за шията и да стартира чифтосването. Колко пъти котката навлиза в еструса зависи от това дали е домашна или улична.

Уличните котки могат да се чифтосват от януари до август, а домашните могат да се чифтосват през цялата година. Ако котката отхвърля да се чифтосва, значи има проблем. При женските, пубертета в множеството случаи настава на възраст от 5-6 месеца, а при някои от едрите породи котки, пубертетът може да настъпи и когато котката е на 1 година. Експертите поучават котката да бъде кастрирана, преди да навлязат в пубертета, с цел да не зародят спомагателни затруднения.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР