Котките като цвят са много разнообразни. Може ли обаче от

...
Котките като цвят са много разнообразни. Може ли обаче от
Коментари Харесай

Какви са по характер белите котки?

Котките като цвят са доста разнородни. Може ли обаче от цвета да се планува характера на животното? Оказва се, че окраската, с която природата е дарила мъркащия ни любим, може да опише за някои черти от неговия темперамент. Дали дребното ни мъркащо богатство ще порасне игриво, добродушно или раздразнително, е изписано на козината му.

Такова виждане звучи малко неправдоподобно, само че от дълго време, през 1872 година хората са вярвали, че съществува връзка сред цвета на козината на котката и нейния характер.

Научни доказателства към момента няма, само че модерни изследвания измежду притежатели на котки с друг цвят разкриват някои забавни зависимости сред цвета и характера на котето.

Какво е особено за белите котки?

Знаем, че при белите котки се демонстрира специфичен ген, виновен за бялото оцветяване на козината, който провокира и някои генетични промени във вътрешното им ухо още в ембрионалния интервал. Поради този ген част от котките се раждат глухи.

Има и още една специфичност - котките с бяла четина и сини очи страдат от глухота в още по-голяма степен, към 70-80 % от тях заради действието на същия рецесивен ген. Много от синеоките хубавици са и слепи разследване на гена.

 Бяла котка

Тези особености оказват въздействие върху характера и държанието на белите котки. Обяснимо те са най-чувствителни и елементарно раними измежду котешкото войнство. Тяхната изтънченост не пречи на склонността им да пазят територията си и своята автономия.

Ако бялата писана се крие и демонстрира неодобрение при поява на външни гости, това е заложено в цвета на козината, белите котки не обичат гостите. Те ги вършат нервни и раздразнителни.

Стопаните на снежнобелите хубавици знаят, че когато са сами със своите любимци, няма по-гальовни и нежни създания от тях. Те обичат да им се възхищават и одобряват с достолепие всяко обожанието към тях, в случай че не е прекомерно натрапчиво.

Бъдещите стопани на бели котки би трябвало да са наясно, че техните домашни любимци ще се разболяват по-често от другите, те са по-деликатни от всички останали в цветовото многообразие, обещано от природата.

Вижте още известни породи бели котки и хрумвания за имена на бели писани.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР