Котката стои на прозореца и да гледа навън? През деня

...
Котката стои на прозореца и да гледа навън? През деня
Коментари Харесай

Защо котките харесват прозорците и дълго гледат през тях?

Котката стои на прозореца и да гледа на открито? През деня те виждат други животни и хора, които правят ежедневните си действия. Котките харесват прозорците, тъй като удовлетворяват естественото любознание на този див звяр. На прозореца те вършат и слънчевите си бани за спомагателна топлота, изследват природата, друга от мястото сред четири стени.

Котките обичат да седят на прозореца, тъй като са отегчени от ежедневната рутина и желаят да прекарват време, гледайки на открито. За тях прозорецът е източник на безпределно развлечение. Някои от тях обаче стоят там и нощем. Всъщност някои котки са най-активни призори и на мръкване. Затова писаната може да бъде заварена да гледа през прозореца заран. Тя търси вълнението, което идва със зората.

Ако домашният питомец прекарва цялата нощ на прозореца, това би трябвало да се приема като безопасен табиет. Все отново е индикация, че нещо липсва в живота на питомката ни. Ако в миналото мъркащата топчица е била животно навън или полузакрито, тя може да желае да излезе на открито.

За да маркират територията си, някои котки мяукат мощно на прозореца. Това значи, че може да са забелязали нещо в двора на къщата и това ги е развълнувало. Дори да не излизат в никакъв случай на открито, те одобряват градината на дома като своя територия и демонстрират съответното териториално държание.

Някои от тях се пробват да приказват със стопанина си пред прозореца. Това е най-вероятно опит да привлекат вниманието му, да му покажат нещо. Ако котката не е кастрирана и е женска, допустимо е по този метод да оповестява, че си търси сътрудник. Затова е нужно стопаните да се погрижат за домашната си питомка, с цел да предотвратят влизане на котарак при нея.

 Котка на прозореца

Когато котките седят на прозореца и почиват, котаците се любуват на завладяващите модели на светлината, на въздуха, подушват растителността на открито, следят други животни и инсекти. Домашният любим може да живее предостатъчно и щастливо и без прозорец, в случай че му се дават всевъзможни забавни занимания, които да гълтам времето му.

Друго постоянно следено деяние при мъркащите ни компаньони е да облизват прозорците. Те го вършат, тъй като това е източник на прясна вода за тях, а също и метод да привлекат вниманието на стопанина към себе си.

Няма причина за безпокойствие при честото превозване на времето пред прозореца, в случай че той не е обезопасен и съществува риск котето да изскочи на открито. Да се обезпечи сигурността му, стопаните би трябвало да се погрижат за прозорците.

При предпочитание котката да се в профил в несъмнено време от прозореца е задоволително единствено да се пернат завесите или щорите, което ще отвлече вниманието от обичаното място.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР