Котката не е просто домашен любимец. Тя е истинско съкровище

...
Котката не е просто домашен любимец. Тя е истинско съкровище
Коментари Харесай

Популярни руски породи котки

Котката не е просто домакински любим. Тя е същинско богатство - интелигентна, горда и самостоятелна, запазила нещо от дивата си хищна същина и естествената си хубост, както и от неповторимите си качества, проявявани от останалите представители на фамилията на независимост.

Много мистицизъм има в спокойния взор и изящните придвижвания на това изумително животно, от което през днешния ден съществуват толкоз доста породи.

Предмет на разглеждане ще бъдат съветските котки.

Руска синя котка

Когато се спомене за съветски котки, незабавно се сещаме за съветската синя - красива, тиха, сензитивна и извънредно умна. Неслучайно е станала именита. Не е единствено поради двойния подкосъм на кожухчето в отмерено синьо със сребърни връхчета и омагьосващите сини очи, същински благородник измежду фамилията на най-изящните ловци, а поради всички позитивни качества, които има като придружител и ловджия.

Донска котка

Тази порода котки е относително нова и е резултат на инцидентно избавено коте, чието потомство се ражда без косми, сходно на майката, която е изгубила окосмяването си. Това е същинска хипоалергенна котка, прекалено много напомняща куче в държанието си. Нужна им е компания през множеството време. Чувствителни са на мраз и слънчеви изгаряния.

Сибирска котка

 Сибирска котка

Няма по какъв начин да не се спомене сибирската котка, когато се приказва за съветските представители в семейство котки. Те идват при нас от сибирската тайга и по тази причина кожухчето им е гъсто, топло с троен косъм, който да ги резервира в студа.

Имат изключителни ловни умения, също така са игриви, дейни, интелигентни и привързани. Недостатък е, че хвърлят щедро четина и основава усложнения в поддръжката на чистотата в дома.

Курилски бобтейл

Звучи като наименование за куче, само че не е, касае се до известна съветска порода котки. Не е резултат на селекция, а съществува в естествено положение в природата. Живели са на Камчатка и остров Сахалин и към момента могат да бъдат открити там и на Курилите.

Макар да наподобяват прекалено много на диви котки, те са изненадващо привързани и общителни като домашни питомци. В същото време са и отлични ловци, с цел да не се не помни, че идват от дивата природа.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР