Котката и кучето са символ на вечно съперничество и раздори

...
Котката и кучето са символ на вечно съперничество и раздори
Коментари Харесай

Може ли чихуахуа да живее с котка?

Котката и кучето са знак на постоянно съревнование и раздори и тази режисура е надълбоко залегнала в съзнанието на хората. Истинското състояние на нещата е малко по-различно, защото в доста домове двете противоположности живеят в мир и сговор. Как да се реализира това?

Предпоставки за сполучливо общуване сред куче и котка

Правилният асортимент на кучешката порода е главната причина за такова спокойно взаимно битие в едно витално пространство сред двата най-често срещани домашни любимци в домовете, кучето и котката.

Основното предписание е кучето да не бъде от нападателна ловна порода, тъй като инстинктът им може да одобри котката като обект за лов.

Другият главен критерии е възрастното куче да бъде на почти идентичен размер с котката, с цел да не я нарани с едрото си тяло при игра.

Вземайки поради тези съществени условия може да се отговори на въпроса дали куче от породата чихуахуа може да съжителства сполучливо с домашната котка.

Съвместимост сред чихуахуа и котка

 общуване на чихуахуа и котка

Често назовават чихуахуа огромно куче в дребна опаковка. Този дребен по мярка представител на кучешкото войнство е с подобаващ размер за съквартирант на котката. Освен това благ и елементарно привързващ се питомец, който нормално се залепва за един член от семейство и праволинейно го следва.

Котката обаче се явява противник за вниманието на обичания собственик, а шумното кученце чихуахуа не е най-предпочитаната компания за мързеливия котешки характер.

Затова експертите поучават да се отглеждат дружно от дребни такива домашни любимци, с цел да свикнат и да се нагодят едно към друго. Съперничество сред тях надали ще се появи.

Що се отнася до игрите, чихуахуа сигурно обича да играе с всеки, в това число с котката. Малко евентуално е обаче мъркащата пухкава топчица да желае да споделя този миг от дейното си ежедневие със смешното малко куче. Ако на чихуахуа му е скучно, друго кученце от породата е по-добра алтернатива пред котката.

Съвети към стопани на котка и чихуахуа

Всяко котка, която живее в апартамент или къща, приема виталното пространство като своя територия. Появата в него на интензивно и любопитно животно като чихуахуа ще бъде възприето като настъпление.

Затова, в случай че съжителството сред чихуахуа и котка е неотложно, е нужно време и такт от страна на стопанина, до момента в който котката се убеди, че дребното куче е по-слаб съперник и стартира да усеща превъзходството си над нея.

Спокойствието и толерантността на стопанина, вярната му реакция при основаване на напрежение сред животните ще създадат ситуацията естествена доста бързо. Съжителството сред чихуахуа и котка е допустимо единствено с вещата помощ на индивида.

Вижте и:

- Колко кученца ражда чихуахуа;

- Колко години живеят кучетата от порода чихуахуа;

- Съжителство на чихуахуа с други животни.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР