Котката е едно от най-чистите животни на планетата. Само след

...
Котката е едно от най-чистите животни на планетата. Само след
Коментари Харесай

Защо котките харесват миризмата на пот?

Котката е едно от най-чистите животни на планетата. Само по-късно наблюдаване можем да заключим, че при всяка опция домашният любим стартира да почиства козината си. Майката учи своите котенца да вършат това, още до момента в който са напълно дребни. След известно време, когато дребните могат сами да стигнат до гърба си, те работят като своята майка. С напредването на възрастта котките са все по-усърдни в своя тоалет, а в случай че спрат да се грижат за своята четина, това е знак, че даденото животно е болно.

Но учените направиха забавно умозаключение: любовта към личната непорочност не пречи на животното да реагира позитивно на миризмата на потта на притежателя.

По някаква причина изключително внимание притеглят облеклата с изразени миризми на пот. И в случай че прекарвате задоволително време с вашия домакински любим, можете да забележите по какъв начин от време на време котката безусловно се забива в подмишниците на човек. Този чудноват, само че извънредно занимателен феномен има научни пояснения.

Защо котките харесват миризмата на пот?

Действа им успокояващо

Често домакински любим се вкарва в къщата като малко коте. След обособяване от майката животното изпитва стрес. Любвеобилният му нов притежател му дава храна, играе, почиства котешката тоалетна - т.е. демонстрира позитивно отношение към новия гражданин на жилището или къщата. Естествено, котето привиква с него и в бъдеще счита индивида за собствен бранител. И защото домашните любимци възприемат света посредством миризми в по-голяма степен от хората, неповторимата пот на личния им човек е сигнал за сигурност. Така че, котките харесват потта на стопаните си най-много, тъй като ги кара да се усещат в позната компания.

 Защо котките харесват миризмата на пот?

Източник на сол

Изследователите излагат тезата, че котката обича усетите на соленото. Известно е, че потта съдържа доста соли. Просто изпотяването е предопределено да обезпечи отстраняването на непотребните соли от човешкото тяло. В случаите, когато котката души потта освен на притежателя, само че и на гостите му, можем да заключим, че повода се крие тъкмо в неналичието на сол.

Заради феромоните

Потните жлези съдържат доста феромони, които са предопределени да притеглят противоположния пол. Но това привличане не визира единствено членовете на личния тип. Ако една котка е разгонена и различен мяукащ другар в никакъв случай не е идвал в живота ѝ, тогава притежателят ще влезе в полезрението на писаната. Не се изненадвайте, в случай че през този интервал домашният любим стартира интензивно да мирише потта точно на собственик от противоположния пол. Това се изяснява с обстоятелството, че някои от феромоните при мъжете и котките са сходни.

Време за разчистване

 Защо котките харесват миризмата на пот?

Когато човек се прибере от работа/спорт и облеклата му са по-потни от нормално, това е сигнал за котката, че материята би трябвало да бъде почистена. В резултат на това котката стартира да демонстрира интерес към потните облекла или елементи от тялото на индивида, пробвайки се да ги почисти.

Вижте също:

- Любимите миризми на котките;

- Кои миризми отблъскват котките;

- Защо котките обичат миризливи крака

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР