Котка от Пловдив участва в конкурса Моят домашен любимец“, който

...
Котка от Пловдив участва в конкурса Моят домашен любимец“, който
Коментари Харесай

Екзотични домашни любимци участваха в конкурс в Разград

Котка от Пловдив взе участие в състезанието „ Моят домакински любим “, който се организира в събота в Градския парк в Разград, оповестиха от Общината.
 Община Разград
Събитието бе част от самодейността „ Забавен ден с моя домакински любим “ , която пък бе третият стадий от Празничния детски фестивал „ Шарената въртележка “, отдаден на 1 юни - Денят на детето.
 Община Разград
59 домашни любимци участваха в състезанието. Те дефилираха дружно със стопаните си пред жури от ветеринарни експерти и зооинженери с ръководител началника на отдел „ Икономически действия “ в Община Разград доктор Михаил Балтаджиев, както и пред любопитната аудитория.
 Община Разград
Зрителите имаше какво да видят, с изключение на обичайни породи кучета и котки имаше и екзотични представители на фауната: африкански охлюв, японско петле, зайчета, котка канадски сфинкс, хамстери и други.
 Община Разград
Котката канадски сфинкс бе дружно със стопанина си от Пловдив, който в този ден бе в Разград и, когато разбра за празника на домашните любимци, се включи в него.

Животните бяха оценени в разнообразни категории: екзотични любимци, няколко типове кучета и други. Грамоти и награди получиха спечелилите, само че за всички участници имаше дарове - храни и аксесоари за домашни любимци.
 Община Разград
Наградите бяха обезпечени от „ Вива вет “, „ Профивет - доктор Ганчев “ и зоомагазин „ Кайман “, връчиха ги шефът на Приюта за бездомни животни и скитащи кучета доктор Чавдар Черников и Ивелин Неделчев от Зоокът Разград.
 Община Разград
Част от празника „ Забавен ден с моя домакински любим “ бе и проява с полицейско куче. И за него имаше планувана премия, на служителя на реда от ОДМВР-Разград я връчи заместник-кметът на Община Раазград Мирослав Грънчаров.

Празникът „ Забавен ден с моя домакински любим “ бе проведен от Община Разград, Зоокът Разград и Приюта за бездомни животни и скитащи кучета. Зоокътът и Приютът имаха обособени кътове до Ронда в Градския парк, където бе показана тяхната активност.

От Приюта показаха и няколко кученца за осиновяване, интерес да ги одобряват в домовете и сърцата си имаше от няколко гости на празника. За радостното въодушевление на малчуганите, които участваха в събитието, се грижиха аниматори от Сдружение „ Фабрика Детските фантазии “.
 Община Разград
Част от програмата бяха и осъществявания на Градски мажоретен състав към ЦПЛР Център за работа с деца-Разград и Таня Славова от класа по поп пеене също към ЦРД. Всички имаха опция и да прегледат подредената до Ронда галерия на наградените произведения от фотоконкурса „ Моят лаещ любим “.

За дребните участници в празника имаше почерпка от сладолед. Общо за трите дни на фестивала „ Шарената въртележка “ бяха раздадени 1000 сладоледа на децата , които като фенове и участници се включиха в другите събития.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР