Котка чаузи е екзотична и скъпа, тъй като е кръстоска

...
Котка чаузи е екзотична и скъпа, тъй като е кръстоска
Коментари Харесай

Хранене на котка чаузи

Котка чаузи е екзотична и скъпа, защото е кръстоска сред дресиран и див представител на котешкото войнство. От тази къса характерност произлиза заключението, че чаузи може да се храни сама с лов. Това е прекомерно неправилна визия, тъй като назад на упованията породата не може да се похвали с положително храносмилане.

Това се дължи на някои особености в анатомията им. Чаузи имат по-къси вътрешности, в сравнение с е всекидневно при котките и по тази причина тяхната храносмилателна система мъчно се оправя с някои храни от рода на картофите, зърнените храни и брашнените артикули. Тази порода е планувана от природата се движи два пъти повече от останалите и затова може да затлъстее. Прехранването въобще не се предлага. Когато пухкавата топчица е леко гладна, това е най-хубавото положение за нея.

Специалистите предлагат като най-удачен вид за хранене на чаузи сухите и консервирани храни от висок клас, предопределени за котки с сензитивен корем. Това се отнася и за роднините на чаузи - абисинската котка, тъй че може изцяло да се доверим на тази преценка.

 Котка чаузи Снимка: Cat Breed Selector

Според друго виждане породата би трябвало да се храни единствено с месо и то сурово, тъй като това е храната на дивите представители на семейство Котки. Не е обаче целесъобразно да се вършат опити с толкоз внимателно животно като котка чаузи.

Във всеки случай свинското месо би трябвало да се изключи уверено от менюто, само че на котката може да се даде опция ловните си качества като се предложи фуражна мишка или новородено пиле.

Млякото и млечните артикули са възможни, яйцата, плодовете и зеленчуците също, само че чак откакто е направена инспекция за нетърпимост с минимални количества от всеки плод или зарзават. При естествено хранене би трябвало да се прибавят нужните витамини и минерали. Особено внимание би трябвало да се обърне на калция, защото едро животно като чаузи може да страда от костни болести на по-късен стадий.

Водата за домашния любим би трябвало да бъде прясна и в непрекъснат достъп, а в случай че животното изпитва апетит сред храненията, може да размени някоя хапка с вода.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР