Котировките се понижиха в началото на днешната търговия на Уолстрийт

...
Котировките се понижиха в началото на днешната търговия на Уолстрийт
Коментари Харесай

Акциите и петролът поевтиняха в Ню Йорк

Котировките се намалиха при започване на днешната търговия на Уолстрийт на фона на наказателните ограничения против банка Wells Fargo, съобщи Асошиейтед прес.

Акциите на банката се сринаха с 8 на 100 през днешния ден, откакто Фед й наложи нови наказания поради разкриване на подправени сметки на няколко милиона клиенти. След закриването на търговията в петък Фед разгласи, че замразява растежа на Wells Fargo, ограничавайки активите й до равнището им от края на предходната година. Мярката е в действие, до момента в който финансовата институция не покаже, че е подобрила вътрешния си надзор.

Репутацията на Wells Fargo пострада, откакто тя призна, че е откривала подправени сметки на клиенти и е продавала автомобилни застраховки на хора, които не са имали потребност от такива.

Котировките на други банки също се намалиха.

Акциите на Boeing поевтиняха с 2 на 100, а на Caterpillar - с 1 на 100.

Промишленият показател Dow Jones изгуби 233 пункта или 0,9 на 100 до 25 295 пункта.

По-широкообхватният показател Standard & Poor’s 500 спадна с 20 пункта или 0,7 на 100 до 2741,19 пункта, а показателят на високотехнологичните сдружения Nasdaq се намали с 52 пункта или 0,7 на 100 до 7189 пункта.

Цената на петрола в Ню Йорк при започване на сесията отстъпи, повлияна от загубите на фондовия пазар и вероятностите за увеличение на американския рандеман.

Американският лек недопечен нефт с доставка през март поевтиня с 55 цента до 64,90 $ за барел на Нюйоркската комерсиална борса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР