Котировките на зърното на световните борси се повишават тази седмица,

...
Котировките на зърното на световните борси се повишават тази седмица,
Коментари Харесай

След китайски покупки зърното на световните борси повиши цената си

Котировките на зърното на международните тържища се покачват тази седмица, оповестяват от Софийската стокова борса, представени от Българска телеграфна агенция.

Цената ФОБ на хлебната пшеница в Чикаго се подвигна с 26 $ до 276 $ за звук. Във Франция тя нараства с 9 евро до 232 евро/тон. В Украйна цената на пшеницата се качи с 5 $ до 200 $ за звук, а в Русия тя нарастна със 7 $ до 237 долара за звук.

В Съединени американски щати цената на царевицата се увеличи с 5 долара през седмицата до 214 $ за звук, а във Франция цената се увеличи с 5 евро до 203 евро/тон. В Русия към този момент месец придвижването е замряло на старите котировки от 228 $ за звук.

Повишението се дължи на първо място на покупките, които направи Китай на зърно, което се отрази на контрактите и на другите тържища, изясняват от Софийската стокова борса.

Цената на ечемика в Украйна остава без смяна и е на 165 $ за звук. Рапицата на борсата " Юронекст " (Euronext) след две седмици на покачване, в този момент отбелязва срив с 18,75 евро до 432,00 евро/тон. Цените за нерафинирано слънчогледово олио на борсата в Ротердам са паднали с 30 $ до 935 $ за звук, а рафинираната захар с доставка март 2024 г, падат със 71 $, достигайки до 646,10 $ за звук на борсата в Лондон.

За Софийската стокова борса търговията с царевица замръзна с предложение за 370 лева./тон, откакто през ноември се подписаха покупко-продажби с незабавна доставка от място на 300 лева./тон.

Котировките " продава " за хлебна пшеница са на равнище 479 лева./тон, също с доставка DAP, тези за фуражна пшеница са за 390 лева./тон от място. Маслодаен слънчоглед от място се предлага на 740 лева./тон, търсене обаче няма. Всички цени са без Данък добавена стойност.

Продължава предлагането на бяло брашно на цена 800 лева./тон и на бяла рафинирана захар на 1540 лева./тон. Олио в бутилки се продава сред 2 и 2,20 лева./л.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР