Котировките на петрола се повишиха днес в азиатската търговия. Анализаторите

...
Котировките на петрола се повишиха днес в азиатската търговия. Анализаторите
Коментари Харесай

Ръст на цените на петрола на азиатските пазари

Котировките на петрола се покачиха през днешния ден в азиатската търговия. Анализаторите се по-оптимистични за вероятностите на цените на черното злато през 2018 година.

Американският лек недопечен нефт с доставка през февруари нарастна със 17 цента до 64,47 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса, заяви Франс прес.

Лондонският вид Брент от Северно море, с доставка през март, чиято цена е референтна за европейския пазар, увеличи цената си с 3 цента до 69,90 $ за барел.

Аналазитарите на Банк ъв Америка Мерил Линч (Bank of America Merrill Lynch) преразгледаха към покачване предварителните си оценки за цените на петрола през 2018 година, с цел да отразят по-силно уравновесените условия на пазара.

Експертите на Банк ъв Америка Мерил Линч са взели под внимание увеличаващото се търсене и по-строгото съблюдаване на съглашението за стесняване на производството, реализирано от ОПЕК и сътрудниците на картела, измежду които е Русия.

Банката чака за Брента междинна цена от 64 $ за барел през 2018 година по отношение на досегашните 56 $. А за американският лек недопечен нефт прогнозите са 60 $ за барел вместо досегашните 52 $ за барел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР