Котировките на акциите на водещия в Китай интернет гигант Tencent

...
Котировките на акциите на водещия в Китай интернет гигант Tencent
Коментари Харесай

Срив в цената на акциите на китайски разработчик на видеогри

Котировките на акциите на водещия в Китай интернет колос Tencent паднаха през днешния ден с 10% на фона на известията за допустимо стягане на държавния надзор върху бранша на онлайн игрите, излиза наяве от данни на фондовата борса в Хонконг.

По време на утринната търговия акциите на Tencent паднаха с 10,36% до 425,8 хонконгски $ (54,8 щатски долара). Това беше предшествано от появяването на изявления в редица държавни медии, в които се слага казусът за нездравословното въздействие на компютърните игри върху учениците. Анализаторите одобриха това като сигнал за стягане на регулаторния надзор върху този извънредно печеливш бранш.
 Китайски милиардер наказан на 18 години затвор за провокиране на проблеми Китайски милиардер наказан на 18 години затвор за " провокиране на проблеми "
Китайски съд осъди на 18 години затвор селскостопанския магнат Сун Дау за набор от закононарушения, в това число „ провокиране на непр...

Tencent е най-големият китайски разработчик на компютърни игри и най -значимият участник на фондовата борса в Хонконг, водещ по размер на капитализацията.

Стремително поевтиняват акциите и на други интернет компании. Котировките на скъпи бумаги на провайдъра NetEase понижиха с 12,3%, а на разработчика на видеоигри Archosaur Games - с 18,5%. 

Източник: ТАСС

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР