Котешката тоалетна е от съществено значение за писаните. Важно е

...
Котешката тоалетна е от съществено значение за писаните. Важно е
Коментари Харесай

Видове котешки тоалетни - предимства и недостатъци

Котешката тоалетна е от значително значение за писаните. Важно е да се знае, че котешката тоалетна постоянно би трябвало да е чиста, само че и да е комфортна за прилагане от пухкавите топчици.

В противоположен случай може да се стигне до уриниране на котето отвън тоалетната. Със сигурност никой собственик на писана не би бил щастливи от сходни повреди.

Ето за какво би трябвало да подберете допустимо най-хубавият модел котешка тоалетна за своя домакински приятел.

Съществуват разнообразни типове котешки тоалетни, всеки от които има свои преимущества и дефекти.

В този текст ще разгледаме някои от тях.

Класическа котешка тоалетна с пясък

Предимства на котешката тоалетна с пясък

Класическата котешка тоалетна с пясък е най-разпространената алтернатива. Тя е лесна за приложимост и поддръжка. Пясъкът всмуква течността и резервира миризмата под надзор. Тази котешка тоалетна е позната на множеството котки и постоянно не изисква прекомерно доста време или старания за приучване към нея.

Недостатъци на котешката тоалетна с пясък

Някои котки могат да бъдат претенциозни по отношение на пясъка и могат да откажат да го употребяват, в случай че той не е техен желан вид. Освен това пясъкът може да бъде разнасян из целия дом от котката след потребление на тоалетната.

 Котешка тоалетна

Самопочистваща се котешка тоалетна

Предимства на самопочистваща се котешка тоалетна

Самопочистващата се котешка тоалетна предлага улеснение за стопанина, защото понижава потребността от постоянно разчистване. Тези тоалетни нормално имат механизъм за автоматизирано изхвърляне на котешките боклуци в специфичен резервоар. Това е артикул от най-ново потомство и обезпечава огромно улеснение на самия собственик.

Недостатъци на самопочистващата се котешка тоалетна

Самопочистващите се котешки тоалетни са скъпи и изискват постоянно поддръжка. Самото им монтиране също може да е по-трудно. Някои котки могат да се опасяват от шума на механизма или да се усещат неловко от придвижването му, което може да докара до това, котката не желае да употребява тоалетната.

Котешка тоалетна с отвор от горната страна

Предимства на котешката тоалетна отвор от горната страна

Този тип котешка тоалетна нормално предлага повече уединение и възприятие на сигурност на котката. Отворът от горната страна разрешава на котката да влезе и да излезе от тоалетната елементарно, само че в същото време задържа миризмата и защищава от разпространяване на пясъка отвън котешката тоалетна.

Недостатъци на котешката тоалетна с отвор от горната страна

Някои котки могат да се усещат лимитирани от отвора от горната страна и да не могат да се оправят с него. Също по този начин, почистването на този тип котешка тоалетна може да бъде по-трудно. Нерядко тези модели котешки тоалетни са по-скъпи.

Котешка тоалетна с водоравен отвор

Предимства на котешката тоалетна с водоравен отвор

 Лесна за разчистване котешка тоалетна

Този тип котешка тоалетна е нормално по-удобен за котката, която може да влиза и излиза от нея с лекост. Хоризонталният отвор прави почистването на котешката тоалетна по-лесно и бързо, защото няма потребност от издигане на капака или премахване на него.

Недостатъци на котешката тоалетна с водоравен отвор

Въпреки че този тип котешка тоалетна може да е по-удобен за котката, тя може да не задържа толкоз добре миризмата и да разреши на пясъка да се разнася из целия дом. Освен това, в случай че котката копае по-агресивно, пясъкът може да се изсипе извън.

Котешка тоалетна с похлупак

Предимства на котешката тоалетна с похлупак

Тези различни решения оферират повече уединение и сигурност на котката по време на потребление на тоалетната. Те могат да бъдат потребни за котки, които се усещат уплашени.

Недостатъци на котешката тоалетна с похлупак

Някои от тези други възможности са по-скъпи и изискват повече пространство. Също по този начин, те могат да бъдат по-трудни за разчистване и поддръжка от класическите котешки тоалетни.

В последна сметка, изборът на котешка тоалетна зависи от желанията на котката, стопанина и изискванията в дома.

Важно е да се обмисли какъв тип котешка тоалетна ще дава отговор най-добре на потребностите и желанията на съответната котка, както и да се отдели време за образование и приучване към новата тоалетна, в случай че е належащо.

Понякога се постанова в процеса на развъждане на котето да се сменят няколко типа тоалетни. За благополучие на пазара има огромен избор от котешки тоалетни, тъй че все ще намерите модел, който да подхожда на котката, и да е елементарен за разчистване от стопаните.

Вижте също къде да сложите котешката тоалетна и по какъв начин да приучим котето към прилагане на тоалетна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР