Кот д`Ивоар утвърди временния си треньор Емерсе Фае, който изведе

...
Кот д`Ивоар утвърди временния си треньор Емерсе Фае, който изведе
Коментари Харесай

Заслужено: Емерсе Фае бе назначен за постоянен селекционер на Кот д'Ивоар

Кот д`Ивоар утвърди краткотрайния си треньор Емерсе Фае, който изведе националния тим до купата в шампионата за Купата на африканските народи, за непрекъснат селекционер, оповестиха от федерацията на страната, представена от Ройтерс.

40-годишният Фае беше помощник при започване на шампионата в Кот д`Ивоар предишния месец, само че му се наложи да поеме отбора след уволнението на френския експерт Жан-Луи Гасе, който си потегли, тъй като тимът загуби два от трите мача в групата. Тимът въпреки всичко продължи напред като финален от най-хубавите трети тимове в групите, а по-късно стигна до край и завоюва трофея след поврат против Нигерия.

" Емерсе Фае беше краткотраен треньор досега. Сега е одобрен като непрекъснат ", сподели президентът на федерацията Идрис Диало. Предишният опит на експерта е единствено като треньор на юношите на Ница и на втория отбор на Клармон.

Първият дуел на Фае отпред на Кот д`Ивоар ще бъде другарска среща през март, като противникът следва да се посочи, а по-късно ще има международни квалификации с Габон и Кения през юни.
 Нигерия - Кот д
Кот д`Ивоар е новият футболен крал на Африка!

" Слоновете " обърнаха Нигерия в героичен финал
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР