Костюми, палта, панталони: жената на "Шанел" е облечена в туид

...
Костюми, палта, панталони: жената на "Шанел" е облечена в туид
Коментари Харесай

„Няма нищо по-секси от това да носиш дрехите на човека, когото обичаш“: Chanel в Париж

Костюми, палта, панталони: дамата на "Шанел " е облечена в туид в нюанси от шотландски пейзажи, както когато Габриел "Коко " Шанел си присвоява облекла на херцога на Уестминстър, в сбирката за сезон есен-зима 2022/2023, показана в границите на Парижката седмица на модата, съобщи Франс прес.

В последния ден от дефилетата във френската столица ревюто на "Шанел " се състоя в Гран пале, чиито стени бяха покрити с черен и бял туид. С него бяха декорирани също местата на гостите, както и поканите за ревюто.

"Да посветиш цялата тази сбирка на туида е респект, доказателство ", съобщи креативният шеф на "Шанел " Виржини Виар.

Тази материя, произхождаща от Шотландия и кръстена на едноименна река, ситуирана на границата сред Англия и Шотландия, е изтъкана от дебели вълнени влакна с разнообразни цветове, за здрава и устойчива дреха.

Основателката на стилната къща, Габриел Шанел, накара дамите да носят туид през 50-те години на предишния век - плат, употребен първо от селяни и ловци, преди да бъде общопризнат от британската аристокрация за игра на голф.

„ Тръгнахме по стъпките на Габриел Шанел край река Туид, с цел да си представим туида в цветовете от пейзажа там “, споделя Виржини Виар.



Манекените демонстрираха розово палто, изпъстрено със синьо и лилаво, костюм в цвят бордо със златисто, въодушевени от шотландските пейзажи. Тоалетите се носят с черни и бежови гумени ботуши. Обувки на висок ток със заострени върхове пък са комбинирани с елегантни къси черни рокли, постоянно с плътни, дълги чорапи.

В тази сбирка есен-зима 2022/2023 Виржини Виар върви по стъпките на историята на Габриел "Коко " Шанел с херцога на Уестминстър и „ якета, които тя присвоява “.

„ Няма нищо по-секси от това да носиш облеклата на индивида, който обичаш. Очарована съм от жеста, който постоянно е актуален”, изясни дизайнерката.

Мъжките якета са феминизирани, леко необятни.

Представената сбирка на "Шанел " - в розово, зелено и алено - е жизнерадостна, даже крещяща, въодушевена от Англия от шейсетте години. Нещо рядко срещано в тази Парижка седмица на модата, която се организира в разгара на войната в Украйна и беше белязана от тъмни цветове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР