Костов припомни, че основната цел на въведеното пропорционално данъчно облагане

...
Костов припомни, че основната цел на въведеното пропорционално данъчно облагане
Коментари Харесай

Кнсб Искат Замяна На Плоския Данък

Костов напомни, че главната цел на въведеното съразмерно данъчно облагане в България от държавното управление на Сергей Станишев през 2008 година бе да спомогне за понижаване каузи на неофициалната стопанска система и да усили данъчните доходи поради предстоящото уголемение на данъчната основа. С въвеждането на плоския се целеше и нарастване на директните задгранични вложения.

По данни на КНСБ междинният растеж на приходите от Данъчното облагане на приходите на физическите лица (ДДФЛ) за посочения интервал е 7,97%, само че растежът на ДДФЛ преди рецесията е бил към 15%, до момента в който в след рецесията той е едвам 0,9%.

Ситуацията е сходна и при растежа на приходите от всички налози. Преди рецесията междинният растеж е 15,3%, до момента в който след рецесията той е 3,33%. За целия интервал междинния растеж е 8,57%.

Преди Световната икономическа рецесия данъчните доходи в бюджета като % от Брутният вътрешен продукт са приблизително в размер на 21,37%, до момента в който след 2008 година междинният дял е 20,04%, което е понижение, въпреки и минимално.

Конфедерацията регистрира още, че делът на осигурителните вноски за сметка на семействата в общия дял на всички чисти осигурителни вноски нараства през годините и доближава от едвам 20,4% през 2000 година до 39,80% към края на 2016 година Доказателство по тази причина е ясното прекачване на осигурителна тежест към семействата и облекчение на бизнеса.

В същото време делът на осигурителните вноски, които работодателят прави като дял от общите такива понижава през годините и доближава до 60,2% общ дял при 79,6% през 2000 година За същия интервал е регистрирано повече от 2 пъти растеж на чистите осигурителни вноски, само че съотношението като принос в крайното число е променено осезаемо, като по-голяма част от тази осигурителна тежест е трансферирана към семействата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР