Костенурките са абсолютно невероятни същества. Знаете ли, че морските костенурки

...
Костенурките са абсолютно невероятни същества. Знаете ли, че морските костенурки
Коментари Харесай

8 невероятни факта за костенурките

Костенурките са безусловно невероятни същества. Знаете ли, че морските костенурки могат да задържат дъха си за пет часа, а някои плуват съвсем маратон всеки ден? Може просто да се чудите, има ли нещо, което те не могат да създадат? Е, да… в случай че са океанска костенурка, не могат да се приберат в черупката си! Прочетете за други забавни обстоятелства за костенурките и открийте костенурка, която наподобява на алигатор.

 infomax-logo-50-15-HW  

8 невероятни обстоятелството за костенурките

1. Зелените морски костенурки са това, което ядат!

 костенурките 8 невероятни обстоятелството за костенурките фотография: pinterest

Зелените морски костенурки са неповторими измежду морските костенурки с това, че са най-вече тревопасни, хранещи се най-вече с морски треви и водорасли. Тази диета е това, което придава на хрущялите и мазнините им зеленикав цвят (а не черупките им), откъдето идва името на костенурките.

2. Морските костенурки снасят яйцата си в гнездо, което копаят в пясъка със задните си плавници. Групата яйца се назовава съединител.

Те нормално снасят 100-125 яйца на гнездо и ще гнездят няколко пъти, с период от към две седмици, в продължение на няколко месеца. Веднага откакто яйцата се излюпят (приблизително 2 месеца по-късно), излюпените изкопават гнездото си. Този развой на костенурките нормално лишава няколко дни. След като изплуват, дребните костенурки бързат към морето и се насочат към открития океан. Морските костенурки са изправени пред доста закани, само че тези, които оцелеят, с цел да станат възрастни, са на десетилетия.

3. Температурата на пясъка е доста значима.

 костенурките 8 невероятни обстоятелството за костенурките фотография: pinterest

Полът на морските костенурки, сходно на доста други костенурки, се дефинира от температурата в гнездото. При по-ниски температури на инкубация се излюпват мъжки пилета, а при по-високи температури на инкубация се излюпват женски. Температурите, които варират сред двете крайности, ще доведат до разбъркване на мъжки и женски излюпени дребни.

Костенурките са доста забавни животни.

4. Кожестите костенурки обичат желе

Кожестите костенурки са желатинови, което значи, че ядат медузи. Гърлата им са приспособени да изпиват хлъзгавите жилещи желета, с обърнати обратно шипове, което го прави еднопосочно пътешестване с желе. Лошата вест е, че под водата една найлонова торбичка може да наподобява тъкмо като медуза, а костенурките ги изяждат по простъпка.

5. Малките костенурки се сблъскват с трудности от хищници

 костенурките 8 невероятни обстоятелството за костенурките фотография: pinterest

Животът е сложен за дребните костенурки. Те се излюпват от гнезда на плажа, след което се състезават към водата. Между тях и океана лежат раци, птици, гущери и други гладни същества. Но това е единствено началото. Костенурките бебета знаят, че възможностите са срещу тях, тъй че когато попаднат във водата, те плуват допустимо най-далеч и бързо от брега в продължение на дни. Не е неприятно за първото им потапяне.

6. Морските костенурки приказват между тях, преди да се излюпят

Хората смятаха, че костенурките не издават звуци. Но в този момент знаем, че това просто не е правилно – морските костенурки беседват между тях още преди да са се излюпили. Докато към момента са в обособените си яйца, костенурките поддържат връзка между тях, като издават звуци. Изследователите имат вяра, че вършат това, с цел да координират времето си на излюпване.

7.Те не могат да изоставен черупката си

Костенурките са влечуги от разред тестодини. Телата на всички са затворени в костни черупки. Горната черупка се назовава карапакс, а долната – пластрон. Костните черупки се развиват от техните ребра и гръбначен дирек. Горната и долната черупки се съединяват, с цел да образуват скелетна кутия. Костенурката в никакъв случай не може да напусне черупката си. Корубата на костенурката е построена от кости и хрущяли, които са неразделна част от нейното тяло.

8.Морските костенурки не могат да приберат главата си

 костенурките 8 невероятни обстоятелството за костенурките фотография: pinterest

Някои костенурки могат да приберат крайниците и главата си в черупката си, когато са изправени пред заплаха. Въпреки това, морските костенурки не могат да приберат главите или плавниците си в черупките си. Тази некадърност може да се е развила, тъй като не би трябвало да се пазят от хищници във водата. Видовете костенурки, които могат да прибират главите си, се разделят на две огромни групи: „ костенурки със непряк врат “ и „ костенурки със прикрит врат “. Тази категоризация се основава на метода, по който главата се прибира. Костенурките със прикрит врат прибира главата си право обратно в черупката си, до момента в който костенурката със непряк врат сгъва врата си на една страна, до момента в който го прибира.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР