Костас Коциолис е онзи пример за човек, за когото музиката

...
Костас Коциолис е онзи пример за човек, за когото музиката
Коментари Харесай

Виртуозът Коциолис закрива GuitArt фест днес


Костас Коциолис е оня образец за човек, за който музиката е обич и предопределение. Приносът му в региона на изкуството, музиката и по-специално в класическата китара, е международно приет. Гръцкият китарист дава своя лична позиция за изкуството, хората и музиката, като сърдечно и топло ни придвижва в един свят, където нотите не са просто тон, а страст, техника, обич. Те стартират от мозъка и приключват в ръцете, преминавайки първо през душата. Тази магия сграбчва слушателя и го потапя в едно ново преживяване. Изживяване за цялостен живот!

На 9-ти октомври, в красивата Епископска Базилика на Филипопол от 19.00 часа, Костас Коциолис ще подари това преживяване на публиката на фестивала, като след антракта, към него ще се причисли емблематичният камерен отбор „ Софийски Солисти “, които тази година празнуват своята 60-  годишнина и ще са за първи път под диригентската палка на маестро Константин Добройков.

Заедно, те ще показват един от най-известните концерти на Вивалди за китара и струнен оркестър. За първи път, българската аудитория ще се наслаждения на един по-различен прочит на песни на Бийтълс. „ Бийтлерианас “ (Beatlerianas), е сюита от аранжименти на седем песни на Ленън и Маккартни, за китара и струнен оркестър, на кубинският композитор Лео Брауер.

Фестивалът се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата и Община Пловдив и е част от Културния календар на града.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР