Костадин Костадинов нарече протестиращите пред Народното събрание в подкрепа на

...
Костадин Костадинов нарече протестиращите пред Народното събрание в подкрепа на
Коментари Харесай

Костадинов нарече протестиращите „фашистка измет“, последва скандал в залата

Костадин Костадинов назова протестиращите пред Народното събрание в поддръжка на Никола Минчев „ фашистка сган “. Думите му провокираха скандал сред депутатите.
„ Предстои спор за вота на съмнение. Ще има и гласоподаване. Нека не допуснем тази фашистка сган, тези платени да дойдат през Народното събрание “, сподели Костадинов от парламентарната естрада. Той беше предизвестен от ръководителя на Народно събрание да не употребява сходни обидни квалификации, само че микрофонът му не беше изключен.
Последваха изявления и от депутати.
„ Фашистка сган е неприемлив израз в границите на Народното събрание. Няма място в институция, пред която през вчерашния ден видяхме на площада наши родственици и другари. Вие обиждате, тъй като сте предпазени от това, че употребявате имена “, сподели депутатът от „ Демократична България “ Елисавета Белобрадова. Тя прикани управлението на Народното събрание да не позволява сходни изрази оттук насетне, тъй като същински наскърбяват българските жители.
Последва изявление и от Филип Попов от Българска социалистическа партия. „ Забележка е най-малкото, което можете да извършите, тъй като от тази висока естрада да се употребяват изрази като „ фашистка сган “ за хора, които непринудено са пристигнали тук да стачкуват против дейностите на Костадинов персонално и тези на „ Възраждане “, той да всява такива внушения е най-малкото наказуемо съгласно Наказателния кодекс. Настоявам да наложите по-тежка глоба на Костадинов “, сподели той.
На трибуната се изрече и Стоян Таслаков от „ Възраждане “. Той напомни, че Христо Петров или Ицо Хазарта употребява израза „ шепа нещастни фашисти “ в зала и тогава не беше осъден.
Последва и персонално пояснение от Хазарта. „ Г-н Таслаков, аз не съм нарекъл българския народ шепа нещастни фашисти. Нарекъл съм 13 души по този начин “, сподели Петров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР