Костадин Коджабашев: Вчерашното изявление напълно се вписва в пропагандната риторика

...
Костадин Коджабашев: Вчерашното изявление напълно се вписва в пропагандната риторика
Коментари Харесай

МВнР отговори на Захарова: Отговорност за тази война има само и единствено Русия

Костадин Коджабашев: Вчерашното изказване изцяло се вписва в пропагандната реторика на Руската федерация

" По никакъв метод не мога да приема, и ние като страна, обвиняванията на госпожа Захарова, че София носи цялостна отговорност за удължаването на ескалацията на спора в Украйна. Отговорност за тази война има единствено и само Русия. "

Това съобщи заместник- министърът на външните работи и представител на Министерството на външните работи (МВнР) Костадин Коджабашев на брифинг във ведомството през днешния ден. 

Изказването му е в отговор на журналистически въпрос по отношение на изказването на представителя на съветското министерство на външните работи Мария Захарова. Вчера Захарова сподели на брифинг, че „ Русия преглежда решението на България да даде военна помощ на Украйна като следващ вражески акт, който ще докара до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки “.

По думите на Коджабашев не е демонстрация на добър звук да се разясняват решенията на Народното събрание ни от представители на непозната страна. " По отношение на вчерашното изказване на Захарова, мога да отбележа, че то изцяло се вписва в пропагандната реторика на Руската федерация, и в този смисъл не съставлява безусловно никаква изненада със своите послания ", съобщи той. 

Коджабашев напомни и думите на Захарова, че двустранните ни връзки са в най-ниска фаза и съобщи, че изявлението ѝ в допълнение ескалира обстановката. Двустранните отношение в реалност са в най-ниската си фаза. По създание съдействието е прекъснато, само че това се дължи на стартирана война от Русия, която е в нарушаване на Устава на Организация на обединените нации, на интернационалното право и заплашва сигурността освен в района, освен в Европа, а и на целия свят, добави Коджабашев.

Той изрази решителност и съобщи, че позицията на България във връзка с спора в Украйна остава в поддръжка на Украйна. " Кой е агресор и кой е жертва в тази война е несъмнено ", посочи той. 

Коджабашев напомни още, че България неведнъж е взела участие в апелите Москва да приключи непредизвиканата си война, да изтегли войските и въоръжените си отвън държавно приетите граници на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР