Костадин Димитров стана новият кмет на община Пловдив, след като

...
Костадин Димитров стана новият кмет на община Пловдив, след като
Коментари Харесай

Таекуондист десети дан е новият кмет на Пловдив

Костадин Димитров стана новият кмет на община Пловдив, откакто завоюва втория тур на изборите със съответствие на гласовете 54,15% в негова изгода против претендента на ПП-ДБ, Ивайло Старибратов, който получи 41,86%.

Изборите в Пловдив се отличиха с извънредно ниска изборна интензивност, като по-малко от 25% от пловдивчаните с право на глас се явиха пред урните. Новият кмет съобщи, че деликатно е слушал посланията и на хората, които решили да не гласоподават.

Костадин Димитров, който има черен колан с десети дан по таекуондо (най-високата степен), не съумя да завоюва кметския пост в Пловдив от първия тур. Въпреки това, той се наложи на балотажа, побеждавайки с безапелационна преднина от над 12% пред своя конкурент.

" Искам да изразя благодарността си към всички, които ме поддържаха, както и към моя екип. Отделно желая да се обърна към тези, които не са дали своят вот, и да им кажа, че техните гласове също бяха чути ", съобщи Димитров.

Ивайло Старибратов, претендентът на ПП-ДБ, изрази разочарованието си от ниската изборна интензивност и уточни, че тя може би е съдействала за неговата загуба. " На първо място, това е действителната изборна интензивност, както и фактори като незадоволителната известност и незадоволително нападателна акция, само че смятам, че се представихме задоволително добре ", съобщи Старибратов пред Българска национална телевизия.

За балотажа, Костадин Димитров, получи поддръжка от някогашния кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който остана на трето място първия тур. Според данни на " Галъп ", 53% от гласоподавателите, които гласоподаваха за Атанасов на предходните избори, в този момент поддържаха Костадин Димитров.

Инфо: lupa.bg

 

Тагове: Пловдив избори балотаж Костадин Димитров Славчо Атанасов Ивайло Старибратов таекуондист
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР