Костадин Ангелов: Хинков да обясни одита на АДФИ на центъра,

...
Костадин Ангелов: Хинков да обясни одита на АДФИ на центъра,
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Хинков да обясни одита на АДФИ на центъра, който той е управлявал


Костадин Ангелов: Хинков да изясни одита на АДФИ на центъра, който той е управлявал. Христо Хинков да не ме употребява като смокинов лист и да се крие зад мен, съобщи в ефира на bTV тази заран националният представител от ГЕРБ-СДС и ръководител
на здравната комисия Костадин Ангелов.
Ангелов, който също беше министър на опазването на здравето в последния кабинет на ГЕРБ, се обърна към проф. Хинков, който по-рано съобщи, че дейностите си по проблема „ Пирогов “ са били съгласувани точно с Костадин Ангелов.

В народен ефир Костадин Ангелов прикани министър Хинков да изясни одит на АДФИ в Националния център по публично здраве и разбори, когато актуалният здравен
министър е бил негов началник.
Има или няма установени престъпления, осъществени от Хинков и какви са те, попита Костадин Ангелов и разгласи, че през днешния ден ще показа одитния отчет пред обществеността.

От своя страна Хинков отхвърли обвиняванията на Ангелов.

„ Пирогов “ не е на загуба. Болницата има заем и той се обслужва, сподели още Ангелов и упрекна Хинков,
че не схваща от финанси.
Според депутата от ГЕРБ-СДС безусловно неприлично е министър на опазването на здравето да каже, че през последните 10-15 години „ Пирогов “ запада, изключително след COVID-периода, когато здравното заведение приемаше хиляди пациенти.
„ Има съществени нараствания на загубите
на Пирогов. Бих изискал и промяна на съвета на шефовете на Пирогов, само че е значимо да се откри съответният причинител. Премиерът ми сподели, че аз си вземам решението, откакто видя одитния отчет “, съобщи Хинков. Отговорността е моя, акцентира той. В момента шеф на Пирогов е доктор Валентин Димитров.
За възможна оставка, Хинков сподели,
че по принцип оставката му се желае първо от премиера и по-късно се гласоподава в Народното събрание. „ Моите професионални решения се изискват от закона и не мога да ги вземам на политическо равнище. Ние не сме тръгнали да закриваме болничното заведение, а да я оздравим. Докато съм министър ще си съблюдавам отговорностите, сподели още Хинков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР