Коста Рика премахна данъка от 10 процента върху вносните бири,

...
Коста Рика премахна данъка от 10 процента върху вносните бири,
Коментари Харесай

Коста Рика премахва дискриминационния данък върху бирата, внасяна от ЕС

Коста Рика отстрани налога от 10 % върху вносните бири, който беше дискриминиращ по отношение на тези от Европейски Съюз, поставяйки ги в неизгодно състояние по отношение на локалните бири, заяви Европейската комисия.

С премахването на този налог бирите от Европейски Съюз към този момент ще имат еднакъв достъп до пазара на Коста Рика и ще се възползват от възходящия експорт на бира от Европейски Съюз за тази централноамериканска страна. Европейски Съюз работи с Коста Рика в границите на съглашението за асоцииране, с цел да позволи този дълготраен проблем.

Досега Коста Рика прилагаше налог от 10 % върху продажната цена на алкохолните питиета, като се изключи костариканската бира. В взаимна декларация, приложена към Споразумението за асоцииране сред Европейски Съюз и Централна Америка, Коста Рика се ангажира да преразгледа вътрешните си налози по отношение на бирата до октомври 2014 година В годините след този ангажимент Европейски Съюз постоянно настояваше този обзор да бъде осъществен посредством полемики в границите на институционални канали на Споразумението, на двустранни министерски срещи и в полемики с членове на Народното събрание на Коста Рика. Благодарение на този твърдоглав разговор беше основана задоволително поддръжка в Народното събрание и администрацията на Коста Рика за премахването на налога. Президентът на Коста Рика Родриго Чавес подписа закона на 15 февруари тази година.

Законът ще влезе в действие незабавно след публикуването му в формалния вестник на Коста Рика. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР