Коста Рика победи с 1:0 Нова Зеландия в интерконтиненталния плейф

...
Коста Рика победи с 1:0 Нова Зеландия в интерконтиненталния плейф
Коментари Харесай

Коста Рика взе последната квота за Мондиал 2022

Коста Рика победи с 1:0 Нова Зеландия в интерконтиненталния плейф и стана последният тим, който си обезпечи присъединяване на финалите на Световното състезание по футбол. В воин за тима на Луис Фернандо Суарес се трансформира Джоел Кембъл. Бившият нападател на Арсенал означи единствения гол още в 3-ата минута.

Нова Зеландия имаше значително благоприятни условия да изравни, само че ги пропиля. В 39-ата минута попадение на Крис Ууд беше анулирано поради нарушаване в офанзива, а в средата на втората част Коста Барбабрусес получи червен картон и остави новозеландците с човек по-малко.

Костариканците стигнаха до плейофа, като заеха четвърто място в квалификациите в зона КОНКАКАФ, отстъпвайки единствено по голова разлика на третия Съединени американски щати, който се класира непосредствено за финалите в Катар.

Нова Зеландия преодоля три стадия на квалификации в зона Океания, като в тях записа единствено победи и не позволи нито едно попадение във вратата си.

За Коста Рика това беше второ присъединяване в интерконтинентален плейоф след 2009 година, когато отборът загуби с 1:2 от Уругвай. Новозеландците пък играха пряк мач за класиране на Световно състезание за четвърти следващ път. През 2009 година те съумяха да завоюват против Бахрейн, само че през 2013-а и 2017-а останаха с празни ръце след загуби надлежно от Мексико и Перу.

Двата тима не се бяха срещали в формален дуел, само че имаха една контрола между тях през 2007 година, в която Коста Рика се наложи с 4:0.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР