Косовският вътрешен министър Джелал Свечла коментира изявлението на Александър Вучич,

...
Косовският вътрешен министър Джелал Свечла коментира изявлението на Александър Вучич,
Коментари Харесай

Косово заплаши да арестува Вучич

Косовският вътрешен министър Джелал Свечла разяснява изказването на Александър Вучич, в което последният съобщи, че ще посети Косово и няма да пита Албин Курти (премиерът на Косово – бел.ред.) за разрешение.

Свечла предизвести, че Вучич ще бъде арестуван, в случай че пристигна в Косово без позволение, съобщи Анадолската организация.

" Дали Вучич би трябвало да бъде позволен или не, е въпрос, който би трябвало да реши министър-председателят при положение на искане за позволение. Ако той влезе без позволение, е ясно кои институции ще се занимават с този въпрос ", добави силовия министър на Косово, съобщи БГНЕС.

Вътрешният министър отговори на въпроса дали сръбският президент ще бъде арестуван, в случай че влезе в Косово без позволение

" Ако той пристигна в Косово без позволение, да, без никакво подозрение. Как смятате, че един непознат жител може да влезе в Република Косово без разрешението на косовските институции? Какви са следствията? Заключение Въпросът е, че в случай че ръководителят на друга страна влезе на ваша територия без позволение, вие нямате страна. " - отговори той.

Свечла също по този начин съобщи: " " Не имам вяра, че Вучич е задоволително вманиачен, с цел да пристигна в Косово без позволение ".

В изказването си пред медиите след срещата за разговор сред Европейски Съюз, Сърбия и Косово, извършена предходната седмица в Брюксел, сръбският президент Вучич съобщи, че ще отиде в Косово незабавно щом получи " демократично позволение " и че няма да пита косовския министър председател Албин Курти за това. Той съобщи, че ще попита единствено сърбите в Косово.

В отговор Курти съобщи, че когато Вучич изиска позволение за посещаване, той ще го проучва с най-голяма съвестност и откровеност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР