Косовският премиер Рамуш Харадинай каза днес, че неговото правителство не

...
Косовският премиер Рамуш Харадинай каза днес, че неговото правителство не
Коментари Харесай

Засега Косово не планира допълнителни мерки срещу Сърбия

Косовският министър председател Рамуш Харадинай сподели през днешния ден, че неговото държавно управление не възнамерява да предприеме спомагателни ограничения против Сърбия, откакто през днешния ден се появи такава информация в медиите . Това оповестява македонският електронен портал A1 On, представен от " Фокус ".
В отговор на журналистически въпрос на конференция след днешната сесия на държавното управление Харадинай сподели, че към този момент остават стопроцентовите мита върху вноса на артикули от Сърбия и Босна и Херцеговина.
Говорейки за разговора сред Прищина и Белград с посредничеството на Европейския съюз, косовският министър председател упрекна висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини че задушава преговорния развой, с нейните " неприемливи изяви за промяна на границите ".
Мисля, че Могерини задуши и наруши разговора. От разговор за нормализация се трансформира в разговор за територии и граници, за замяна, който дестабилизира Балканите. Тя действително аргументи вреди на нашия район - и като разреши полемиката и като направи обществени изказвания за това. Жалко е след толкоз голяма инвестиция на Европейски Съюз да разреши такова разрушение на разговора “, сподели Харидинй.
За призовките, които Специалният съд за Косово изпрати от Хага до няколко някогашни командири на Армията за избавление на Косово (АОК), косовският министър председател означи, че това не е " нищо ужасно ".
„ Не е ужасно за бойците на свободата - те отиват и идват. Аз ще се апелирам да се върнат, сподели Харадинай.
Специалният съд за Косово до момента изпрати предложения за разпитване на командира на АОК Рустем Мустафа-Реми и Сами Лущаку, началника на военната полиция на АОК за Подуевската оперативна зона и на ръководителя на военния съд на АОК Сокол Добруна, които би трябвало да се явят в Хага след Нова година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР