Косовската полиция арестува служител на Министерството на финансите за кражба

...
Косовската полиция арестува служител на Министерството на финансите за кражба
Коментари Харесай

Арест на правителствен служител в Косово за кражба на 2,1 млн. евро държавни пари

Косовската полиция арестува чиновник на Министерството на финансите за кражба на 2,1 милиона евро от косовската хазна и прехвърлянето им в частен бизнес, чиито двама притежатели са в развой на бягство, оповестява БГНЕС, базирайки се на " Екзит Нюз ".
Служителят е арестуван във вторник вечерта, заяви през днешния ден локалната полиция. Властите са поискали блокиране на банковите му сметки заради съмнения, че част от парите към този момент са преведени в чужбина. Полицията претърси къщите на обвинените, само че не откри следи от откраднатата сума.
 Опасяват се Ветко Арабаджиев да не се укрие Опасяват се Ветко Арабаджиев да не се укрие
Продължава делото за пране на пари и данъчни закононарушения против Ветко Арабаджиев, брачната половинка му Маринела, сина им Вълчо и още пет души.&...
Парите са преведени на четири транша, започващи на 9 октомври, от хазната, управлявана от Министерството на финансите, посредством Министерството на инфраструктурата и по сметките на частен бизнес, съобщи министърът на финансите Хикмете Байрами в изказване за пресата. Тя добави, че е отстранила арестувания чиновник, който е работил в министерството в продължение на 11 години, и неговия началник.
Байрами увери обществеността, че това е индивидуален случай, а бюджетът на държавното управление е недокоснат и сигурен.
Случаят идва скоро измежду вълна от уволнения на висши чиновници от премиера Авдулах Хоти, както и разпускането на държавния отдел за битка с корупцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР