Косовската армия ще участва в учение на НАТО, което ще

...
Косовската армия ще участва в учение на НАТО, което ще
Коментари Харесай

Армията на Косово влиза в НАТО за учение

Косовската войска ще взе участие в обучение на НАТО, което ще се организира идващия месец на територията на Хърватия, оповестява сръбският „ Вечернье Новости “, представен от „ Фокус “.

Прищина е получила покана да се причисли към образованието от Съвместното командване на Алианса в Европа.

Хърватската войска отхвърли да разяснява информацията. Страната ще бъде хазаин на три огромни военни учения на НАТО през този и идващия месец, а първото от тях към този момент стартира. Около 1600 бойци от Съединени американски щати, Англия, Италия, Полша, Германия ще вземат участие в юнските ученията, поканени са и военнослужещи от Албания, Черна гора, Северна Македония и Босна и Херцеговина.

Командващ ученията ще бъде генерал-лейтенант Кристофър Кавали и неговият заместител, хърватският бригаден военачалник Борис Серич. Целта е да се отработи подвижността на многонационалните сили и военната им подготвеност в тази част на Европа.

От командването на силите на НАТО беше оповестено, че сходни извършения ще се организират на всеки две години, а на Хърватия е поверена организацията в чест на десетата годишнина от участието й във военния съюз. Маневрите ще са в ход в интервала 3-6 юни.

В него ще бъдат задействани Военновъздушни сили на Съединени американски щати и европейските страни. Освен хърватските, образованието ще включва военновъздушните сили на Италия и Словения, които ще изпратят към петдесет самолета и тридесет хеликоптера.

Хърватия ще бъде хазаин и на още едно обучение през юни, в което ще вземат участие бойци от Румъния и България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР