Космоса е необятно понятие с много неизвестни. И макар да

...
Космоса е необятно понятие с много неизвестни. И макар да
Коментари Харесай

Нова теория на учените за Петото измерение

Космоса е широко разбиране с доста незнайни. И въпреки да не напредват със скоростта, с която им се желае, учените не престават проучването му, като непрекъснато вадят нови и нови хипотези. Неотдавна от NASA демонстрираха компютърен модел с хипотетичната форма на хелиосферата. Скоро по-късно други техни сътрудници означиха прогрес в теорията за тъмната материя.
 NASA, хелиосферата и по какъв начин наподобява защитният щит на Слънчевата система
Огромният балон със странна форма, в който всички живеем

Поредно забавно изобретение от Космоса

В последната глава от книгата The End of the World As We Know It (2020-present) се загатва за съществуването на парченце, която може да работи като портал към пето измерение.

Или към по този начин наречената тъмна материя, която е недостъпна за наблюдаване със актуалните способи и е с незнаен състав. Но пък може да бъде засечена косвено - поради гравитационните си въздействия върху забележимата материя.
 Снимка 518836

Тази научно-фантастична догадка е част от, оповестено в The European Physical Journal C. Тя допуска, че точно описаната в книгата парченце е ключът към непознатото пето измерение - тъй като тя може да пътува на всички места.

И създателите на проучването разчитат точно на нея, с цел да научат още за тъмната материя, за която се счита, че регистрира и по-голямата част от масата на Вселената.
 Дубай, Apis Cor и най-голямата постройка, основана от 3D принтер
Това е най-голямата постройка в света, основана от 3D принтер

Само трима служащи са работили по плана

От години учените слагат под подозрение известните четири измерения - три пространства (нагоре и надолу, наляво и надясно, напред и обратно, по-известни като 3D) и едно време.

Сега са основали 5D уравнения, които " показват последствията от едно в допълнение измерение върху Вселената и самата действителност ", написа VICE.
 Снимка 518838

Авторите на хипотезата разказват частицата като " вероятен нов делегат на тъмния бранш ".

Твърдят също, че точно тя може да изиграе значима роля в космологичната история и да създаде гравитационни талази, които да бъдат откривани в бъдеще със специфични детектори.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР