Космическият телескоп Джеймс Уеб е уловил ослепително ново изображение на

...
Космическият телескоп Джеймс Уеб е уловил ослепително ново изображение на
Коментари Харесай

Появи се въпросителна в космоса?

Космическият телескоп " Джеймс Уеб " е уловил ослепително ново изображение на нещо, което учените назовават " двойка интензивно формиращи се звезди ".

Зрители с орлов взор обаче побързаха да отбележат, че се вижда малък завладяващ подробност в долната част на фрагмента: оранжева групировка в ясната форма на загадъчен знак, че дори и с точка. 

Снимката - която в действителност е композиция от няколко инфраред изображения, гръмна в обществените мрежи и конгреси откакто Европейската космичска организация я показа предишния месец. Седмици по-късно от ЕКА потвърдиха, че " не е машинация ".

Изображението демонстрира компактно вързана двойка млади звезди, известни като Herbig-Haro 46/47, заобиколени от диск от газ и прахуляк и осеяни с далечни галактики и звезди на назад във времето.

ЕКА декларира, че Herbig-Haro 46/47 е значима двойка за проучване, тъй като " е единствено на няколко хиляди години ". Звездите се образуват в продължение на милиони години, а младата й възраст дава опция на учените да следят по какъв начин звездите събират маса с течение на времето. По този метод те биха могли евентуално да дефинират модела на образуване на една от най-добре познатите ни звезди - Слънцето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР