Космическият кораб Starship – най-мощната ракета в човешката история, е

...
Космическият кораб Starship – най-мощната ракета в човешката история, е
Коментари Харесай

SpaceX изстрелва най-мощната ракета в човешката история през юли

Космическият транспортен съд Starship – най-мощната ракета в човешката история, е подготвена да полети в орбита идващия месец, заяви милиардерът Илон Мъск в Twitter.

120-метровата машина е основна за бизнеса на SpaceX и ще има съществена роля в развиването на галактическия превоз и построяването на база на Луната. Засега Мъск не споделя точна дата за изстрелването й, само че се чака полетът да продължи към 90 минути, преди машината още веднъж да се приземи на земната повърхнина.

До момента Starship не е тествана отвън рамките на атмосферата, а при триумф с полета й през юли SpaceX ще стартира да провежда ежемесечни полети в космоса с нея.

 SpaceX изстрелва най-мощната ракета в човешката история през юли Снимка: SpaceX

Преизползваемата ракета е формирана от две елементи – Super Heavy и Starship, като първата част ще се отдели към три минути след началото на полета.

Компонентът Super Heavy към момента не е тестван при полет и това ще е първият сходен опит, написа DigitalTrends.

 SpaceX изстрелва най-мощната ракета в човешката история през юли Снимка: Twitter / SirineAti

Планът за Starship е ракетата да бъде употребена отсега нататък от NASA за регулярни задачи и доставки на материали до Луната, а през 2025 година се чака корабът да отнесе и първата жена и първия цветнокож човек до естествения ни сателит.

Амбицията на SpaceX и NASA е да усъвършенстват Starship в идните години и да стартират да транспортират хора до Марс през 2030 година, употребявайки творението на SpaceX.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР