Космическият кораб Союз МС-22, чийто радиатор беше повреден, ще се

...
Космическият кораб Союз МС-22, чийто радиатор беше повреден, ще се
Коментари Харесай

Русия намери решения за повредения космически кораб Союз МС-22

Космическият транспортен съд " Союз МС-22 ", чийто нагревател беше развален, ще се спусне на Земята в безпилотен режим. Това заяви пред публицисти в сряда ръководителят на " Роскосмос " Юрий Борисов след съвещание на Държавната комисия, предава ТАСС.

Проведените изследвания и наблюдения демонстрират, че радиаторът на " Союз МС-22 " е бил развален от микрометеорит.

" Вземайки поради разбора на положението на кораба, топлинните калкулации и техническата документи, беше изработен изводът, че галактическият транспортен съд " Союз МС-22 " би трябвало да се спусне в безпилотен режим . В случай на изключително сериозни обстановки на станцията, опцията за потреблението на кораба за избавяне на екипажа ще се дефинира с настрана решение на Държавната комисия ", сподели Борисов.

Той заяви и решението на държавната комисия да удължи полета на космонавтите Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и астронавта от Съединени американски щати Франк Рубио.

" Полетът на космонавтите на " Роскосмос " Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и астронавта на НАСА Франсиско Рубио се удължава с връщане на Земята на галактическия транспортен съд " Союз МС-23 ", сподели Борисов.

Според ръководителя на " Роскосмос " представителите на НАСА са се съгласили със заключенията на Съвета на основните конструктори, който се организира във вторник, и са удостоверили готовността си да окажат нужната помощ.

Той също по този начин сподели, че галактическият транспортен съд " Союз МС-23 " ще бъде изстрелян към Международната галактическа станция (МКС) на 20 февруари в безпилотен режим , с цел да върне екипажа.

" Държавната комисия реши да изстреля галактическия транспортен съд " Союз МС-23 " на 20 февруари 2023 година в безпилотен режим с доставка на товари до Международната галактическа станция ", сподели ръководителят на Роскосмос.

Разхерметизирането на външната верига на радиатора на системата за термоконтрол на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 " стана на 15 декември 2022 година " Охлаждащата течност от веригата беше изгубена, веригата беше оповестена за неработеща. За разбор на спешната обстановка бързо беше основана комисия. Проведени са били проби на системата за ръководство на придвижването и навигацията на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 " и математическо моделиране на топлинните процеси по време втурване от орбита ", изясни ръководителят на " Роскосмос. "

След повредата температурата в приборния отсек доближи плюс 40 градуса, а в дневната - плюс 30. Според " Роскосмос " измененията в температурния режим не са сериозни и не се постанова незабавна евакуация на астронавтите.
 Следващата седмица взимат решение за личния състав на
Следващата седмица взимат решение за личния състав на " Союз МС-22 "

Корабът получи механически проблеми през декември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР