"Космическият кораб" на Apple вече е почти готов. Това е

...
"Космическият кораб" на Apple вече е почти готов. Това е
Коментари Харесай

Видео разходка над огромната нова централа на Apple

"Космическият транспортен съд " на Apple към този момент е съвсем подготвен. Това е прякорът на новата централа, която компанията построи в американския град Купертино в щата Калифорния.

Потребителите на iOS харчат над 100 млн. $ дневно

Сенатор изиска отговори от Apple поради бавните iPhone-и

Операторът Дънкан Синфийлд разгласява в YouTube красиво видео, снимано с дрон над централата на компанията. ОТ него в елементи се вижда гигантската нова постройка, съпътстващата я инфраструктура и големият парк, който я заобикаля.

Централата носи предстоящото име Apple Park и построяването ѝ коства на компанията 5 милиарда $. Тя ще приюти 12 000 чиновници на Apple. Сградата е огромен кръг с диаметър към 470 метра и е на четири етажа. Въпреки големите си размери тя действително ще е работното място на по-малко от половината от чиновниците на Apple в Силициевата котловина. Компанията има над 25 000 души личен състав в този регион.

Ето по какъв начин наподобява новата голяма централа на Apple

Един от първите ѝ консуматори е изпълнителният шеф Тим Кук. Той реалокира офиса си в новата постройка при първа опция, макар че довършителните работи не бяха завършили. Според Кук обаче това беше значим персонален образец.

Седем малко известни обстоятелството за Apple

През последните месеци към този момент са преместени от ден на ден чиновници, като остават единствено малко довършителни работи по озеленяването. Apple Park ще е напълно екологична и самоиздържаща се постройка. Целият ѝ покрив е затрупан със слънчеви панели, които ще обезпечават електричеството, в това число и за климатичната система.

Apple се извини за гафа с батериите и бавните iPhone-и

Возняк: iPhone 8 е същият като iPhone 7 и като iPhone 6

На част от територията на парка са посадени овощни дървета. Плодовете от тях ще се употребяват в столовата и кафенетата за чиновниците. Има и не малко работни места навън в парка, за чиновниците, които желаят да постоят малко на въздух.

На територията на парка е и залата "Стив Джобс ", която е с 1000 места и е подземен. В нея ще се организират значими фирмени срещи и събития.

В парка има още огромно изкуствено езеро, фитнес център, две баскетболни стадиони, многоетажен паркинг и специфичен център за гости. В него почитателите на компанията ще могат да научат повече за нея, както и да си купят нейните устройства и аксесоари. Той е и единствената част от парка, която ще е налична за външни лица.

Вижте във видеото по какъв начин наподобява централата на Apple от въздуха:





Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР