Космическата ракета “Фалкън 9 излетя на 22 май 2012 г.

...
Космическата ракета “Фалкън 9 излетя на 22 май 2012 г.
Коментари Харесай

УСПЕШНО ИЗСТРЕЛВАНЕ! Ракетата “Фалкън 9” изведе в орбита кораба “Драгън”!

 SpaceX launch

Космическата ракета “Фалкън 9 ” излетя на 22 май 2012 година и достави сполучливо в орбита кораба “Драгън ”. Photo credit: NASA

Космическият транспортен съд “Драгън ” би трябвало да се трансформира в първия американски галактически транспортен съд след пенсионирането на галактическата совалка, който ще би трябвало да се скачи с “Международната галактическа станция ”. Ако всичко протече по проект, на 24 май корабът би трябвало да облети “Международната галактическа станция ”, а на 25 май е самото доближаване и захващане от роботизираната ръка.

“Драгън ” е напълно нов галактически транспортен съд. Поради този факт това е тестов безпилотен галактически полет и СпейсЕкс не подсигурява цялостен триумф на задачата. Дори и корабът “Драгън ” да не успее да извърши до дъно програмата си, от компанията дават обещание да се поучат от грешките си и да опитат още веднъж.

Но към този момент имаме мотив за празник. Космическата ракета “Фалкън 9 ” свърши сполучливо своята задача и най-малко началото на задачата – т.е. самото изстрелване – приключи с триумф. Това бе едвам третият полет за тази ракета, като и двата предишни полета са били през 2010 година. Това е вторият полет за кораба “Драгън ”. По време на предходния полет, през декември 2010 година транспортен съд бе изведен сполучливо в околоземна орбита, след което доставен назад на Земята.

Но днешното изстрелване постави началото на първата задача, която е със заложена последна цел – полет до “Международната галактическа станция ”. Ако всичко премине сполучливо през идните няколко дни, някой ден СпейсЕкс се чака да организира постоянна доставка на потребен товар до станцията, а до три години – и астронавти!

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР