Космическата програма на ЕС, включително и програмата на ЕС за

...
Космическата програма на ЕС, включително и програмата на ЕС за
Коментари Харесай

Момчил Неков настоява за увеличаване с 50 % на бюджета за Космическата програма на ЕС

Космическата стратегия на Европейски Съюз, в това число и програмата на Европейски Съюз за наблюдаване на Земята „ Коперник “ имат огромно значение за внедряването на нови услуги, свързани с галактическото пространство, които ще бъдат от изгода за всички жители на Европейски Съюз.
Селското стопанство е един от главните браншове, към които приложенията на галактическите технологии имат добавена стойност.

Приветствам предлагането на Европейска комисия за увеличение на бюджета за Космическата стратегия с 28%, само че имайки поради честите естествени или провокирани от индивида произшествия в целия Европейски Съюз, би трябвало да си сложим по-амбициозни цели и аз бих предложил нарастване с 50% до 18,75 милиарда евро на бюджета на Космическата стратегия на Европейски Съюз през идващия програмен интервал 2021 - 2027 година

Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Момчил Неков по време на разискване в Комисията по земеделие и развиване на селските региони към Екологичен потенциал на мнение, по отношение на предлагането за правилник на Европейския парламент и на Съвета за основаване на галактическа стратегия на Съюза и на Агенция на Европейския съюз за галактическата стратегия.

„ Всички знаем за отрицателните трендове в земеделието - все по-малко хора виждат в него евентуален занаят. Бюрокрацията и непредвидимостта на естествените явления са съществени спънки. Поради тази причина аз съм на мнение, че Европейският съюз би трябвало да вложи спомагателни запаси в технологии, които ще улеснят работата както на администрацията, по този начин и на актуалните или евентуални фермери. Космическите технологии, данни и услуги се трансформират в безспорна нужда в ежедневния живот на европейските жители и играят основна роля за опазването на редица стратегически ползи. “, съобщи Неков.

Той добави, че в мнението би трябвало да бъде обърнато внимание и на острата нужда от бърза и точна информация по отношение на селскостопанското произвеждане и тук е ролята на Програмата „ Коперник “, която дава безвъзмездни и открити данни от наблюдаване на Земята.

„ Искам да обърна внимание на потребността от по-детайлно наблюдаване на почвите и земните маси. В моята страна - България постоянно ставаме очевидци на свлачища, които са пък причина за други бедствия като наводнения или произшествия. Смятам, че в дейностите на „ Коперник “ би трябвало да се добави събиране на информация, която да следи положението на земните маси и качеството на почвите “, добави Неков.

# # #

" Коперник " е водеща стратегия на Европейския съюз, която дава отворени данни и информация, основани на сателитни данни и датчици ситуирани по море, суша и въздух. Спомага за наблюдаването на околната среда и изменението на климата, както на локален, по този начин и в международен мащаб и подкрепя националните системи за гражданска отбрана при ръководство на изключителни обстановки и рецесии.
# #

За Момчил Неков:

Член на Екологичен потенциал от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите;

Член на Комисията по „ Земеделие и развиване на селските райони “;

Член на Комисията по „ Култура и обучение “;

Член на делегациите на Екологичен потенциал за връзки с Китай и с страните от Централна Азия, както и на интерпарламентарните работни групи за биоразнообразието и устойчивото развиване, за климатичните промени, за развиване на туризма, културното завещание и европейските културни направления, за спорта.

http://www.mnekov.eu

https://bg-bg.facebook.com/momchil.nekov/

https://twitter.com/momchilnekov

# # #

За контакти и информация:

Ани Брезоева, PR консултант

+ (359) 889 440 678

[email protected]

[email protected]

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР