Космическата компания Virgin Galactic основана от милиардера сър Ричард Брансън,

...
Космическата компания Virgin Galactic основана от милиардера сър Ричард Брансън,
Коментари Харесай

Virgin Galactic обяви цената на билета до Космоса, акциите нараснаха с 30%

Космическата компания Virgin Galactic учредена от милиардера сър Ричард Брансън, разгласи, че скоро ще стартира да прави резервации за първите си търговски галактически полети, съобщи Forbes. В известието си компанията съобщи, че възнамерява да продаде 1000 билета за първите полети, които би трябвало да започват от космодрума в Ню Мексико " по-късно тази година ". Туристите ще изпитат " няколко минути безтегловност " и " спиращи дъха гледки към Земята ".

Virgin разгласи, че ще стартира да продава билети за 90-минутно пътешестване до космоса на цена от 450 000 $.

Акциите на Virgin Galactic набъбнаха след известието с цели 33% до едномесечен връх от към 10,91 $ за акция, което оказа помощ за понижаване загубите от над 80% през последната година.

Въпреки това акциите на компанията паднаха с към 80% от рекордния връх от $57,51 през юни, когато вложителите чакаха на историческото първо пътешестване на Брансън до Космоса.

Със своето известие Virgin Galactic се причислява към групата от учредени от милиардери компании, които ще водят туристи в Космоса. През септември съперникът на SpaceX влезе в историята с първия напълно граждански екипаж, летял до Космоса. На борда беше милиардерът Джаред Айзъкман, само че цената на пътуването не беше разкрита.

Основателят на Blue Origin и Amazon Джеф Безос пък съобщи, че е спечелил близо 100 милиона $ от продажби на билети.

Космическите компании събраха рекордните 14,5 милиарда $ частни вложения предходната година, с повече от 50% повече от миналата година, съгласно отчет на основаната в Ню Йорк компания Space Capital.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР